Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέο εργατικό ατύχημα σε ξενοδοχείο της Βόρειας Κέρκυρας καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο

εργατικό ατύχημα
12 Μαΐου 2023 / 16:45

«Στην συγκεκριμένη περίπτωση οφείλουμε να αναφέρουμε την άψογη στάση του Διευθυντή του ξενοδοχείου, ο οποίος προέβη σε όλες τις αυτονόητες ενέργειες»

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ). Νέο εργατικό ατύχημα συνέβη σε ξενοδοχειακή επιχείρηση της Βόρειας Κέρκυρας. Καμαριέρα έσπασε τα πλευρά της μετά από πτώση κατά την διάρκεια της εργασίας της και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Εκτός της σωματικής βλάβης και της ταλαιπωρίας, η συγκεκριμένη συνάδελφος θα χάσει στην καλύτερη περίπτωση σημαντικό μέρος του πενιχρού εισοδήματος της.

Έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει ότι η εντατικοποίηση της εργασίας και η έλλειψη μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας, για την εξυπηρέτηση των κερδών της εργοδοσίας, βάζει σε κίνδυνο την υγεία, την σωματική ακεραιότητα και την ζωή των εργαζομένων.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση οφείλουμε να αναφέρουμε την άψογη στάση του Διευθυντή του ξενοδοχείου, ο οποίος προέβη σε όλες τις αυτονόητες ενέργειες και συνόδευσε την τραυματισμένη συνάδελφο στο νοσοκομείο, για όση ώρα χρειάστηκε έως την έκδοση των εξετάσεων και την προσέλευση των συγγενών της εργαζόμενης.

Επισημαίνουμε εν προκειμένω τις αυτονόητες ενέργειες του διευθυντή διότι σε άλλες περιπτώσεις δεν έχουμε δει αντίστοιχη στάση. Εκείνο όμως που σε κάθε περίπτωση οφείλει να πράξει τόσο η συγκεκριμένη εργοδοσία, όσο και οι άλλοι εργοδότες εκεί που έχουν συμβεί ατυχήματα, είναι να καλυφθεί το σύνολο των εξόδων των  εργαζομένων όπως και να καταβληθεί το σύνολο των αποδοχών τους εωσότου να επιστρέψουν στην εργασία.

Τέλος, είναι αυτονόητο ότι οι εργοδότες που δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, διαπράττουν έγκλημα  και με δόλο, με σκοπό την εξοικονόμηση των κερδών τους.