Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Να αποσυρθεί το θέμα του Βίδο από τη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου ζητά η «Εκκίνηση»

Εκκίνηση
12 Μαΐου 2023 / 10:08
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

«Πολιτικά λάθος η διενέργεια Δημοτικού Συμβουλίου, εννιά ημέρες πριν τις Εθνικές εκλογές»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για την απουσία του από την αποψινή συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου ενημερω΄νει το Προεδρείο ο επικεφαλής της «Εκκίνησης» Κωνσταντίνος Γρηγοριάδης ζητώντας να απορσυρθεί η συζήτηση για το Βίδο, στην οποία θα είναι εισηγητής. 
Παράλληλα επισημαίνει ότι ο χρόνος της συνεδρίασης είναι ακατάλληλος, εννιά μέρες πριν από τις εκλογές.

Η επιστολή του προς τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων:

Καταρχήν θα ήθελα να ενημερώσω ότι δεν θα παρευρεθώ στην στη 12η Τακτική Συνεδρίαση, που έχει καλεστεί για τις 12/05/2023, λόγω έκτακτων επαγγελματικών υποχρεώσεων, οι οποίες δεν μου επιτρέπουν την συμμετοχή μου σε αυτήν και για αυτό το λόγο παρακαλώ να αποσυρθεί το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης στο οποίο είμαι εισηγητής και αφορά τη νησίδα Βίδο.

Πολιτικά λάθος

Θα ήθελα όμως μέσω αυτής της επιστολής να επισημάνω ότι η διενέργεια Δ.Σ. εννιά ημέρες πριν τις Εθνικές εκλογές είναι πολιτικά λάθος, για δύο λόγους τους οποίους και θα αναλύσω.

Ο πρώτος είναι ότι υπάρχει πολιτική πόλωση η οποία είναι δεδομένο ότι θα οξύνει την ήδη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στις συνεδριάσεις του Δ.Σ., καθώς ήδη βρισκόμαστε σε προεκλογική τροχιά εν όψει των Δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου. Αυτό έχει ως συνέπεια τα θέματα που έχουν τεθεί να μην συζητηθούν με την νηφαλιότητα που απαιτείται και να πέσουν θύμα του Κομματικού ανταγωνισμού, που είναι λογικό να επικρατεί αυτές τις ημέρες. Η συγκεκριμένη κατάσταση αφορά τόσο τα «πολιτικά» θέματα όσο και τα «υπηρεσιακά». 

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι από τις τάξεις του Δ.Σ. στις εθνικές εκλογές είναι υποψήφιοι δύο μέλη του και μία Επικεφαλής παράταξης, με διαφορετικό Κόμμα το κάθε μέλος, πιο συγκεκριμένα ο κ. Καλούδης υπ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., η κα. Χαραλάμπους υπ. Βουλευτής ΚΚΕ και η κα. Δρύ Επικεφαλής της Παράταξης «Κέρκυρα 180ο» υπ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ είναι δεδομένο ότι δεν θα μπορέσουν να παρευρεθούν στην συνεδρίαση λόγω του φόρτου του εκλογικού αγώνα.

Το γεγονός αυτό αδικεί τους τρείς συναδέλφους ως προς την δυνατότητα τους να συμμετέχουν στην διαδικασία του Δ.Σ. και δημιουργεί έστω και για μερικές ημέρες δύο διαφορετικές κατηγορίες Δημοτικών Συμβούλων, κάτι το οποίο θεωρώ πολιτικά απαράδεκτο.

Με εκτίμηση.
Γρηγοριάδης Κωνσταντίνος
Δημοτικός Σύμβουλος
ΕΚΚΙΝΗΣΗ – Αριστερό Δημοκρατικό Μέτωπο για την Κέρκυρα

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.