Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δημοτικό Ποταμού: Μπλόκο εκπαιδευτικών στην αξιολόγηση συναδέλφου τους

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
11 Μαΐου 2023 / 11:32

Εξώδικο στην Διεύθυνση ΠΕ Κέρκυρας για την μη υπογραφή των διαπιστωτικών πράξεων διορισμού των νεοδιόριστων καταθέτει ο ΣΕΠΕ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την αντίδρασή τους εξέφρασαν για ακόμη μια φορά εκπαιδευτικοί της Κέρκυρας στην αξιολόγηση που έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τους νεοδιόριστους ως προαπαιτούμενο για την μονιμοποίησή τους.

Το πρωί της Πέμπτης με παρέμβαση του Συλλόγου Διδασκόντων του Δημοτικού Ποταμού και την παρουσία του ΣΕΠΕ και της ΕΛΜΕ απετράπη η αξιολόγηση εκπαιδευτικού στο συγκεκριμένο σχολείο.

Ο  σχολικός σύμβουλος συνάντησε το μπλόκο των εκπαιδευτικών που είχε στηθεί στην είσοδο του διδακτηρίου με αποτέλεσμα να αποχωρήσει.

Όπως τόνισε μάλιστα στην «Ε» ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Κέρκυρας Αντώνης Κουρσάρης σήμερα ή αύριο θα κατατεθεί από τον ΣΕΠΕ εξώδικο στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας για τη μη υπογραφή της διαπιστωτικής πράξης μόνιμου διορισμού των νεοδιόριστων μετά τη διετή δόκιμη περίοδο.

Παράλληλα τόνισε ότι πολλοί νεοδιόριστοι απέχουν από την αξιολόγηση συμμετέχοντας στις στάσεις εργασίας που έχουν προκηρυχθεί γι ‘αυτό το σκοπό.

Ενδεικτικά σε σύνολο 48 εκπαιδευτικών που έχει στην ευθύνη του ο ένας εκ των τριων αξιολογητών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, οι 46 αρνήθηκαν να υποβληθούν στην διαδικασία με την αξιολόγηση να περιορίζεται μόνο σε δυο εκπαιδευτικούς.
 
Σημειώνεται ότι οι νεοδιόριστοι στην Κέρκυρα και στις δυο βαθμίδες εκπαίδευσης ανέρχονται συνολικά στους 561.
 
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ