Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Περιοδεία του ΚΚΕ σε Γαρδελάδες και Λιαπάδες

ΚΚΕ
09 Μαΐου 2023 / 16:05

Με επικεφαλής την υποψήφια βουλευτή και περιφερειακή σύμβουλο στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Αλεξάνδρα Μπαλού

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΚΚΕ). Την Κυριακή 07/05/2023 πραγματοποιήθηκε περιοδεία κλιμακίου της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ με επικεφαλής την υποψήφια βουλευτή και περιφερειακή σύμβουλο στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Αλεξάνδρα Μπαλού, στους Λιαπάδες και τους Γαρδελάδες. Στο πλαίσιο της περιοδείας έγινε ομιλία στην πλατεία των Λιαπάδων και ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με κατοίκους.

Η Αλεξάνδρα Μπαλού ανάλυσε τους λόγους για αποφασιστική εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ απέναντι στην επερχόμενη γενικευμένη αντιλαϊκή επίθεση από όποιο ή όποια αστικά κόμματα σχηματίσουν κυβέρνηση. Ανέφερε σαν παραδείγματα τις άσχημες εργασιακές σχέσεις στα ξενοδοχεία, που συντηρούν όλες οι κυβερνήσεις, και τους αγώνες που αναπτύχθηκαν με τη στήριξη του ΚΚΕ.

Αναπτύχθηκε συζήτηση γύρω από την μεγάλη εκμετάλλευση που επιχειρείται από την ενοικιάστρια εταιρεία του λιμανιού της Αλύπας – Παλαιοκαστρίτσας απέναντι στους επαγγελματίες του θαλάσσιου τουρισμού και τους τουρίστες. Η εταιρεία εκτός από τα υπέρογκα τέλη ελλιμενισμού (περίπου 500€ / μήνα) θέλει να επιβάλει κεφαλικό φόρο 5€ σε κάθε επισκέπτη που επιβιβάζεται ή αποβιβάζεται στο λιμάνι της Αλύπας.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ υπογράμμισε τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ και των δημοτικών αρχών που προωθούσαν και υλοποιούσαν την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών Αλύπας και Μπενιτσών. Αποδείχτηκε στην πράξη ότι η «επένδυση» που προπαγάνδιζαν τα στελέχη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αποσκοπεί στην φοροληστεία των εργαζομένων και των τουριστών.
         
Λύσεις για τα προβλήματα του λαού δεν πρόκειται να έρθουν από «σωτήρες» όσο όμορφα λόγια και αν λένε, ιδιαίτερα προεκλογικά. Όλα τα αστικά κόμματα έχουν δοκιμαστεί και τελικά έχουν φτάσει το λαό μας στη σημερινή κατάσταση. Το πολιτικό πρόβλημα του λαού και χώρας είναι ο δρόμος που ακολούθησαν, που ακολουθούν και που θα ακολουθήσουν οι κυβερνήσεις που η μία παραδίδει την αντιλαϊκή σκυτάλη στην άλλη.
         
Μόνη λύση η πάλη του ίδιου του λαού για να κατακτήσει ό,τι πραγματικά του αξίζει. Σε αυτή την πάλη μπορεί να συμβάλει ένα δυνατό ΚΚΕ για να είναι ακόμη πιο δυνατός ο λαός και το κίνημά του.
Το Γραφείο Τύπου της ΤΕ Κέρκυρας
09/05/2023