Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρόσκληση σεμιναρίου Συμβουλευτικής Γονέων ΑμεΑ

ΑμεΑ
09 Μαΐου 2023 / 10:32

Για την Κέρκυρα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στις 23, 25, 26, 29, 30, 31 Μαΐου 2023 - Οδηγίες Υποβολής Δικαιολογητικών για τους ενδιαφερόμενους

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας σας ενημερώνει, ότι το Ινστιτούτο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και Χρόνιες Παθήσεις (ΙΝ-ΕΣΑμεΑ), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», υλοποιεί πρόγραμμα επιμόρφωσης με τίτλο « Ενδυνάμωση οικογενειών παιδιών εφήβων ενηλίκων με αναπηρία και εκπαίδευση των μελών για να λειτουργήσουν ως συνήγοροι (όλες οι κατηγορίες αναπηρίας) ». Καλούνται, λοιπόν, οι υποψήφιοι/ες, γονείς, αδέρφια ή μέλη οικογενειών Ατόμων με Αναπηρία, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την κάλυψη 10 θέσεων εκπαιδευομένων για το τμήμα της Κέρκυρας, συνολικής διάρκειας 30 ωρών.

Στόχοι του προγράμματος  είναι, η ενδυνάμωση της οικογένειας και η εκπαίδευσή της στη δικαιωματική προσέγγιση, ώστε  να λειτουργήσει ως συνήγορος των δικαιωμάτων των μελών της με αναπηρία, η ενδυνάμωση των οικογενειών, μέσω αλληλεπίδρασης μεταξύ των οικογενειών με αναπηρία και η κατανόηση της οικογένειας ότι η λειτουργία των μελών της με αναπηρία ως Self-Advocates (δηλ. λήψη δικών τους αποφάσεων, το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού τους) είναι ζωτικής σημασίας για τα ίδια τα άτομα με αναπηρία στη διεκδίκηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους.

Για την Κέρκυρα (10 άτομα) το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στις 23, 25, 26, 29, 30, 31 Μαΐου 2023, 5 ώρες/ημέρα. Απογευματινές ώρες τις καθημερινές, πρωινές το Σάββατο.

Οι εκπαιδευόμενοι/ες πρέπει να είναι γονείς παιδιών με αναπηρία όλων των κατηγοριών (οπτική αναπηρία, κώφωση/βαρηκοΐα, κινητική αναπηρία, νοητική αναπηρία, αυτισμό), γονείς ενήλικων ατόμων με αναπηρία όλων των κατηγοριών, αδέλφια παιδιών/ατόμων με αναπηρία όλων των κατηγοριών, μέλη οικογενειών ατόμων με αναπηρία όλων των κατηγοριών. Σημειώνεται ότι: κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας θα υλοποιηθεί ταυτόχρονα τμήμα δημιουργικής απασχόλησης (παρέχεται δωρεάν σχετικό εκπαιδευτικό/δημιουργικό υλικό) για τα παιδιά των συμμετεχόντων/χουσών από εκπαιδευτές δημιουργικής απασχόλησης.
 
Η  Αίτηση Εκπαιδευομένου  και  η  «Πρόσκληση»  βρίσκονται στην ιστοσελίδα της ΕΣΑΜΕΑ στο παρακάτω σύνδεσμο.
 
https://www.in-esamea.gr/el/article/pe-3-prosklhsh-ekdhlwshs-endiaferontos-ekpaideyomenwn-endynamwsh-oikogeneiwn-paidiwn-efhbwn-enhlikwn-me-anaphria-kai-ekpaideysh-twn-melwn-gia-na-leitoyrghsoyn-ws-synhgoro
 
Οδηγίες Υποβολής Δικαιολογητικών

Οι ενδιαφερόμενες/οι μπορούν να υποβάλλουν την υποψηφιότητά τους μόνο ηλεκτρονικά. Ειδικότερα, μπορούν να υποβάλλουν μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης [email protected] ψηφιακούς φακέλους συμμετοχής με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, καθώς και την αίτηση σε zip/rar αρχείο είτε με τη μορφή pdf, png, jpg είτε με χρήση υπηρεσίας διαδικτυακής μεταφοράς αρχείων, βάζοντας στο θέμα του email «ΠΑΚΕΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 3 – ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΣ/Η».
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων:

14 Μαΐου 2023 και ώρα 15:00
Για οποιαδήποτε πληροφορία και υποστήριξη οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να καλέσουν, στη γραμματεία του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας στο τηλ. 2661047565 και στη διεύθυνση 2η πάρ. Ελ. Βενιζέλου (πίσω από το ΙΚΑ) Δευτέρα έως Παρασκευή, και στο ΙΝ ΕΣΑμεΑ ώρες 08:30-14:30 και στο 210-9946924 από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 08:00-16:00.