Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΕΛΜΕ: «Κανονικά σε ισχύ η τετράωρη στάση εργασίας για τις εξετάσεις PISA»

PISA
09 Μαΐου 2023 / 10:19

Προσφυγή του Υπουργείου Παιδείας με αφορμή τις κινητοποιήσεις ενάντια στον διαγωνισμό της λεγόμενης «ελληνικής PISA»

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΕΛΜΕ). Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και η κυβέρνηση αντιμετωπίζει, με μια ακόμα προσφυγή στα δικαστήρια, τους εκπαιδευτικούς και τις κινητοποιήσεις τους. Για μια ακόμα φόρα, όπως και πέρσι, σέρνουν στα δικαστήρια τους εκπαιδευτικούς με αφορμή τις στάσεις εργασίας ΔΟΕ – ΟΛΜΕ ενάντια στις εξετάσεις της λεγόμενης «ελληνικής P.I.S.A».

Συνειδητά όμως αποκρύπτουν ότι οι εξετάσεις τύπου P.I.S.A. εντάσσονται στα εργαλεία που η κυβέρνηση θα εκμεταλλευτεί, προκειμένου να προχωρήσει ακόμα πιο γρήγορα τον αντιεκπαιδευτικό σχεδιασμό της. Καμία σχέση δεν έχουν οι συγκεκριμένες εξετάσεις με την εκπαιδευτική διαδικασία και την καθημερινή δουλειά των εκπαιδευτικών στις τάξεις. Αντίθετα, είναι άμεσα συνδεδεμένες με το σχέδιο διαφοροποίησης, σύγκρισης, κατάταξης και κατηγοριοποίησης των σχολείων. Είναι ένα αποτυχημένο αντιεπιστημονικό «εργαλείο» που έχει απορριφθεί από την ίδια τη ζωή. Δεν είναι τυχαία η επιμονή της κυβέρνησης για την υλοποίηση του συγκεκριμένου διαγωνισμού. Σχετίζεται άμεσα με την επαναφορά της πρότασης για «ελεύθερη γονεΐκή επιλογή» σχολείου.

Η εσπευσμένη και με άθλιες διαδικασίες προσφυγή (κλήτευση και εκδίκαση μέσα σε 2 ώρες) είναι ακόμα μια ομολογία της αποτυχίας των κακόφημων «εξετάσεων» κατηγοριοποίησης σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών.
Η τρομοκρατία, ο αυταρχισμός και οι απειλές δεν μας φοβίζουν. Το έχουμε αποδείξει. Ο κλάδος συντεταγμένα, αξιοποιώντας όλα τα μέσα, θα αντισταθεί στην αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Υπενθυμίζουμε ότι και η ΕΛΜΕ Κέρκυρας έχει προκηρύξει στάση εργασίας για τις ώρες των εξετάσεων η οποία ισχύει κανονικά!
Τα σχέδια της κυβέρνησης θα μείνουν  στα χαρτιά!
Δυναμώνουμε την αντίσταση στα σχέδια για κατηγοριοποίηση μαθητών, σχολείων και εκπαιδευτικών.
 
ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Ο πρόεδρος Αχιλλέας Καπετάνιος
Ο Γραμματέας Νίκος Γκουλιούμης