Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Κερκυραϊκός Γυμναστικός Σύλλογος γιόρτασε τα 130 χρόνια του (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Κερκυραϊκός Γυμναστικός Σύλλογος
06 Μαΐου 2023 / 23:32
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Στην συναυλία συμμετείχε η Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας υπό την διεύθυνση του μαέστρου Σπύρου Προσωπάρη, από την οποία ακούστηκε ο ύμνος και η Δημοτική Χορωδία San Giacomo. Συμμετέχει επίσης και ο Καλλιτεχνικός Σύλλογος «Μέτρον».

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συναυλία για την επέτειο των 130 χρόνων  ζωής του ΚΓΣ, δράσης και αέναης κοινωνικής προσφοράς, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 6 Μαΐου  στο Δημοτικό Θέατρο. Στην συναυλία συμμετείχε η Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας υπό την διεύθυνση του μαέστρου Σπύρου Προσωπάρη, από την οποία ακούστηκε ο ύμνος και η Δημοτική Χορωδία San Giacomo. Συμμετειχε επίσης και ο Καλλιτεχνικός Σύλλογος «Μέτρον».  Η εκφώνηση έγινε από τη Ευτυχία Βογιατζόγλου.


Προσκαλεσμένοι ήταν όλοι οι θεσμικοί φορείς του τόπου, εκπρόσωποι ομοσπονδιών, συλλόγων και δευτεροβάθμιων οργάνων. 
Ο Κερκυραϊκός Γυμναστικός Σύλλογος ιδρύθηκε στις 6 Μαρτίου του 1893, αποτελεί ένα τα αρχαιότερα Αθλητικά Σωματεία της Ελλάδας και ένα από τα πρώτα Σωματεία, που αναγνωρίστηκαν από τον ΣΕΓΑΣ, του οποίου είναι και ιδρυτικό μέλος. Ο ύμνος του αφιερώθηκε από τον Κωστή Παλαμά, ενώ τα ΕΛΤΑ εκδώσαν επετειακό γραμματόσημο για τα 100 χρόνια του συλλόγου και η ιστορική του σημαία κοσμούσε αίθουσα εκδηλώσεων στους Ολυμπιακούς του 2004!



Σε αυτήν την διαδρομή  έχει προσφέρει μέγιστες υπηρεσίες στην Κερκυραϊκή κοινωνία. Και σήμερα συνεχίζει να προσφέρει  την δυνατότητα σε εκατοντάδες Κερκυραιόπουλα να αθλούνται και σε αρκετά να διακρίνονται σε επίπεδο  Πανελλήνιο, Πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο, γεγονός που προκαλεί αίσθηση και συνάμα θαυμασμό.








Είναι σωματείο με πολύ στέρεες βάσεις στην Κερκυραϊκή κοινωνία, αλλά και οργανισμός που χαίρει τον σεβασμό μέσα και έξω από τον αθλητικό στίβο και έχει επικρατήσει η προσφώνηση «ιστορικός»!

Ακούστε τον Υμνο του ΚΓΣ από την Παλαιά και την Χορωδία San Giacomo

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.