Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΝΑΣΑ: Μητσοτάκης στην Κεφαλονιά, Μενδώνη στην Κέρκυρα, στην μάχη του «θα»

ΑΝΑΣΑ
05 Μαΐου 2023 / 13:34

«Θλιβερός κομπάρσος της απραξίας η περιφερειακή αρχή Κράτσα-Τσαγκαροπούλου»

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΑΝΑΣΑ). Η κακή εικόνα του κυβερνώντος κόμματος στα Ιόνια Νησιά και ο προφανής κίνδυνος για εκλογική συντριβή την 21η Μαΐου αναγκάζει τον πρωθυπουργό σε… τακτικές εβδομαδιαίες επισκέψεις από νησί σε νησί. Κι από κοντά υπουργοί και γραμματείς.

Η συγκομιδή όμως έργων και δράσεων κατά την διάρκεια της τετραετίας είναι ισχνότατη. Τόσο λόγω της έλλειψης πραγματικού ενδιαφέροντος, όσο και λόγω αναποτελεσματικότητας και της κυβέρνησης και της περιφερειακής αρχής.
Τέσσερα χρόνια πέρασαν με Μητσοτάκη και Κράτσα και «πέτυχαν» το ακατόρθωτο: Δεν μπορούν να παρουσιάσουν ούτε ένα ολοκληρωμένο έργο στα νησιά μας!
Τι μένει; Οι υποσχέσεις και τα «θα», μαζί με την οικειοποίηση της δουλειάς της ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ.
Ιδού:
  • Μητσοτάκης στην Κεφαλονιά:
  1. ΘΑ ενισχύσουμε το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο στο Ληξούρι (τέσσερα χρόνια ανέχονται «φίλο» εργολάβο που έχει μπλοκάρει το έργο της στατικής ενίσχυσης που χρηματοδότησε η ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ από την δωρεά Δούρου/Σγουρού).
  2. ΘΑ δουλέψουμε για την ενίσχυση του ΕΣΥ στην νέα τετραετία.
  3. ΘΑ δημοπρατήσουμε τον δρόμο Αργοστολίου-Πόρου.
  4. ΘΑ ανακατασκευάσουμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου (η εμμονή της κ. Μενδώνη για την κατεδάφιση του υπάρχοντος κτιρίου εμπόδισε την επισκευή-αναβάθμιση χαμηλού κόστους που είχε μελετήσει η ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ από τις αρχές του 2019)
  5. ΘΑ κάνουμε μονάδα αφαλάτωσης (!) στο Ληξούρι
  • Μενδώνη στην Κέρκυρα:
  1. ΘΑ για το Μον Ρεπό.
  2. ΘΑ για το SAN GIAKOMO και το Δημοτικό Θέατρο.
  3. ΘΑ για την οικία Πετσάλη.
  4. ΘΑ για τον Φοίνικα και τον Γιαλλινά (και τα δύο έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και χρηματοδοτηθεί με 11.000.000 ευρώ από την ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ ήδη από τον Μάρτη του 2018).
  5. ΘΑ για την Ιόνιο Βουλή.
Δυστυχώς γι’ αυτούς και την πολιτική τους οι πολίτες έχουν βγάλει τα συμπεράσματα τους και θα δώσουν εμφατικά την νίκη στις δυνάμεις της δημοκρατίας και της προόδου, και την 21η Μαΐου και την 8η Οκτωβρίου.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά