Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χάλκινο στο Πανελλήνιο ξίφους ασκήσεων η Ε. Καββάδα

ΞΙΦΑΣΚΙΑ
04 Μαΐου 2023 / 17:15
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Υπάρχει πολύ διάθεση από αθλητές, διοίκηση και τον προπονητή κ. Στ. Γεροσιδέρη ώστε οι αθλητές και οι αθλήτριες του Δαμοκλή να ανέβουν αγωνιστικά, να πάρουν νίκες και διακρίσεις ακόμη περισσότερες και για τη σωστή και μεθοδική δουλειά που κάνουν δικαιώνονται.

ΑΘΗΝΑ. Υπάρχει πολύ διάθεση από αθλητές, διοίκηση και τον προπονητή κ. Στ. Γεροσιδέρη ώστε οι αθλητές και οι αθλήτριες του Δαμοκλή να ανέβουν αγωνιστικά, να πάρουν νίκες και διακρίσεις ακόμη περισσότερες και για τη σωστή και μεθοδική δουλειά που κάνουν δικαιώνονται.
Έτσι είχαμε μια πολύ μεγάλη επιτυχία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών - Γυναικών του Ξίφους Ασκήσεως, με την αθλήτρια Ελεονώρα Καββάδα να κατακτά την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο, από μια αθλήτρια που κάθε φορά δείχνει και καλύτερη και περιμένει ο Δαμοκλής και η Κέρκυρα να την δει ακόμη ψηλότερα. Για την επιτυχία της 16χρονης και τους αγώνες ενημέρωσε ο σύλλογος.
 
Το δελτίο τύπου
 
Χάλκινο μετάλλιο και εξαιρετική εμφάνιση για την 16χρονη νεάνιδα Ελεονώρα Καββάδα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών - Γυναικών του Ξίφους Ασκήσεως που διεξήχθη στην αίθουσα ξιφασκίας του Ο.Α.Κ.Α.
Σε μια πολυπληθή και άρτια διοργάνωση ( την μεγαλύτερη σε εθνικό επίπεδο), που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ΕΟΞ, έλαβαν μέρος 500 αθλητές & πάνω από 40 ομάδες στα ομαδικά events (6 κατηγορίες) αφού αγωνίστηκαν αθλητές και αθλήτριες των τριών όπλων.
Για πρώτη φορά, την Παρασκευή 28/4, πραγματοποιήθηκαν ατομικοί, προκριματικοί αγώνες και οι αθλητές - αθλήτριες που προκρίθηκαν αγωνίστηκαν το Σάββατο μαζί με τους 16 πρώτους της ελληνικής βαθμολογίας στην κατηγορία αυτή.
Η Ελεονώρα Καββάδα συμμετέχοντας σε μεγαλύτερη κατηγορία από αυτήν που ανήκει, με εκπληκτική εμφάνιση που ικανοποίησε τον προπονητή της Στ. Γεροσιδέρη προκρίθηκε στην τελική φάση του Σαββάτου έχοντας λάβει την 8η θέση. Το Σάββατο 29/4 αγωνιζόμενη με τις 16 καλύτερες αθλήτριες και με τις προκριθείσες της πρώτης φάσης, ξεχώρισε και με εξαιρετική εμφάνιση κατέκτησε την16η θέση έχοντας την ατυχία να χάσει για έναν πόντο στα νοκ άουτ (14-15) την ατομική της πρόκριση στην οχτάδα της κατηγορίας γυναικών.
Στα ομαδικά, η Ελεονώρα παίζοντας με την εξαιρετική ομάδα της ΓΕΦ (Νέλη Γεροσίδερη, Καλλιρόη Ναίδη και Γιούλη Σφέτκου) κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας στην διοργάνωση, επιδεικνύοντας δύναμη ψυχής και χαρακτήρα, σθένος, ψυχραιμία, συνοχή και μας πρόσφεραν συγκίνηση και ανείπωτη χαρά.
Θερμές ευχαριστίες στην ΕΟΞ για το επιτυχημένο τόλμημα του τριημέρου, στους αθλητές που για μια ακόμα φορά απέδειξαν ότι αξιώνουν σεβασμό και αναγνώριση του αγώνα τους και στον υγιή αθλητισμό που αυτοί πρεσβεύουν.
Μεγάλη ευγνωμοσύνη κι ένα εγκάρδιο «ευχαριστώ» στον σπουδαίο, ακούραστο, Στ. Γεροσιδέρη για την αφοσίωση, τον ζήλο, την αγάπη του προς τα παιδιά και το άθλημα που υπηρετεί, την απαράμιλλη, μοναδική ευγένεια ψυχής και ήθους που τον διακρίνει.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια