Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άρχισαν να στήνονται τα προεκλογικά περίπτερα

ΜέΡΑ25
04 Μαΐου 2023 / 12:54

Πρώτο εγκαταστάθηκε το ΜέΡΑ25 στην Ανουντσιάτα, ενόψει και της ομιλίας του Γραμματέα του κόμματος Γιάνη Βαρουφάκη την Κυριακή 7/5 στις 7 μ.μ. στην Πλακάδα Αγίου Σπυρίδωνα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην τελική ευθεία προς τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου, τις θέσεις τους αρχίζουν να παίρνουν και τα περίπτερα των κομμάτων για τις προεκλογικές συγκεντρώσεις και ομιλίες στην Κέρκυρα.

Πρώτο στήθηκε το περίπτερο του ΜέΡΑ25 στην πλατεία Ανουντσιάτα, ενόψει και της ομιλίας του Γραμματέα του κόμματος Γιάνη Βαρουφάκη την  Κυριακή 7/5 στις 7 μ.μ. στην Πλακάδα Αγίου Σπυρίδωνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο σχετικός προγραμματισμός ξεκίνησε ήδη ύστερα και από τη σύσκεψη που συγκάλεσε το πρωί της Τετάρτης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προγραμματισμού-Καθορισμού των προεκλογικών εκδηλώσεων των κομμάτων και καθορισμού των χώρων για υπαίθρια διαφήμιση αυτών, Σπύρος Μωραϊτης.


Οι προτεινόμενοι χώροι

Σύμφωνα με τις εισηγήσεις των εκπροσώπων των κομμάτων που παρευρέθηκαν στη σύσκεψη, προτείνονται οι εξής χώροι:
ΝΔ: Παρασκευή 19/5 Ομιλία στην Πλακάδα του Αγ. Σπυρίδωνα
ΣΥΡΙΖΑ: Τρίτη 16/5 ή Πέμπτη 18/5 Ομιλία στην πλατεία Ανουντσιάτα
ΠΑΣΟΚ: Παρασκευή 12/5 στις 8 μ.μ. Ομιλία στην Εθνική Τράπεζα ή στην πλατεία Ανουντσιάτα
ΚΚΕ: Τρίτη 16/5 ή Πέμπτη 18/5 Ομιλία στην Πόρτα Ρεάλε
ΜέΡΑ 25: Κυριακή 7/5 στις 7 μ.μ. Ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη στην Πλακάδα Αγίου Σπυρίδωνα

Προεκλογικά περίπτερα

Όσον αφορά την εγκατάσταση των προεκλογικών περιπτέρων τους, η ΝΔ προτείνει το χώρο απέναντι από το Marks and Spencer, ο ΣΥΡΙΖΑ το τέλος της Ευ. Βουλγάρεως, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ζητά ο χώρος να επιλεγεί από το Δήμο, το ΚΚΕ έξω από τα οπτικά Τσουκαλά και το ΜέΡΑ 25 την πλατεία Ανουντσιάτα.


 
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Μωραΐτη,ς τόνισε ότι υπήρξε συμφωνία μεταξύ των κομμάτων σε όλα τα διαδικαστικά με μικρές διαφοροποιήσεις που θα εξεταστούν από το Δημοτικό Συμβούλιο. «Θεωρώ ότι οι διαφοροποιήσεις είναι ελάχιστες και εν νομίζω ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα. Όσον αφορά τα σημεία αφισοκόλλησης είναι διάφορα, ενώ η συνεννόηση μεταξύ των εκπροσώπων ήταν τέτοια, ώστε να μην συμπέσουν οι ομιλίες ή κάποιες άλλες εκδηλώσεις των κομμάτων», ανέφερε.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ