Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης για την ταλαιπωρία στα Τρία Γεφύρια

Αλέξανδρος Αυλωνίτης
04 Μαΐου 2023 / 11:57

«Ό,τι μπορεί να φαντάζει επαρκές και σωστό στο χαρτί, δεν βγαίνει πάντα και στην πράξη»

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ). Παρά τις υποσχέσεις των διοικούντων ό,τι φαντάζει σωστό στο χαρτί, δεν βγαίνει πάντα και στην πράξη.
 
Η πειραματική αλλαγή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην περιοχή των Τριών Γεφυριών, η οποία πληροφορούμαι ότι αυτό το Σαββατοκύριακο θα παρέλθει, με έχει προβληματίσει πολύ.
 
Χωρίς να είμαι συγκοινωνιολόγος ή ειδικός άλλου είδους, δεν μπορώ παρά να καταθέσω την εμπειρία μου ως οδηγός, αφού διέρχομαι καθημερινά από την περιοχή, και ειδικά στην περίπτωση που οι αλλαγές στην ροή κυκλοφορίας προταθούν ως μόνιμες.
 
Ναι μεν αποφορτίζεται η κυκλοφοριακή ροή εισόδου και εξόδου από και προς την πόλη στην διασταύρωση των Τριών Γεφυριών, ωστόσο φορτίζεται με κίνηση ο κόμβος του Αεροδρομίου, οι στενοί και όχι κατάλληλοι για κίνηση δρόμοι των εργατικών κατοικιών, καθώς και οι υπόλοιποι παράδρομοι.
 
Τα βαρέα οχήματα οδηγούνται μέσα από μικρές και στενές οδούς, ενώ επί της ουσίας αποκλείεται η εύκολη πρόσβαση μέσω της οδού Αν.Κατσιμίδη από την Εθνική Πέλεκα προς την Εθνική Αχιλλείου, αποκόπτοντας με αυτό τον τρόπο Βορρά και Νότο.
 
Συναντά κανείς συνωστισμό αυτοκινήτων σε διάφορα σημεία των Τριών Γεφυριών και στις πέριξ οδούς, ενώ δεν γνωρίζω αν θα προσμετρηθεί ο κυκλοφοριακός φόρτος που θα προκύψει από τα συνορεύοντα του δημόσιου δρόμου καταστήματα (σουπερμάρκετ, καταστήματα ενοικιάσεων αυτοκινήτων κτλ), τα οποία συσσωρεύουν κίνηση, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
 
Είναι σίγουρο πως θα πρέπει πάντα να στοχεύουμε, να παλεύουμε και να διεκδικούμε το καλύτερο προς όφελος όλων. Ό,τι όμως μπορεί να φαντάζει επαρκές και σωστό στο χαρτί, δεν βγαίνει πάντα και στην πράξη.
 
Πρέπει να μελετηθούν με μεγάλη προσοχή τα κυκλοφοριακά φορτία και τα δεδομένα των ροών, και να συνυπολογιστούν όλες οι παράμετροι προκειμένου να ληφθεί μια μελετημένη απόφαση για τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών του νησιού.
 
Αλέξανδρος - Χρήστος Αυλωνίτης
υπ.Βουλευτής Ν. Κέρκυρας