Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενημερωτική συνάντηση Πουλημένου στον Δήμο Β. Κέρκυρας για την ανακύκλωση

Στέφανος Πουλημένος
04 Μαΐου 2023 / 10:28

Αντιπροσωπεία της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης ΕΞΑΡΧΗΣ ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Γιώργο Μαχειμάρη και την Αντιδήμαρχο κυκλικής οικονομίας Σπυριδούλα Κόκκαλη

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ). Η ανακύκλωση των απορριμμάτων μέσω διαλογής των ανακυκλώσιμων στην πηγή  ήταν το αντικείμενο ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Μαϊου 2023, στο δημαρχείο του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας.

Αντιπροσωπεία της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης ΕΞΑΡΧΗΣ, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Κ. Κέρκυρας και Διαποντίων, Στέφανο Πουλημένο, ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Γιώργο Μαχειμάρη και την Αντιδήμαρχο κυκλικής οικονομίας Σπυριδούλα Κόκκαλη για την προσπάθεια που με επίμονη ενημέρωση των κατοίκων και επαγγελματιών, εξελίσσεται εκεί από το 2020.

Η πανελλαδικής αναγνώρισης αυτή προσπάθεια έχει ήδη αποδώσει μετρήσιμα θετικά αποτελέσματα, τόσο ως προς το στόχο μείωσης του όγκου, άρα και του κόστους των απορριμμάτων που μεταφέρονται εκτός Κερκύρας, όσο και σε ό,τι αφορά την απόκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών και τη δημιουργία οικολογικής συνείδησης.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν άκρως ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία από την εφαρμογή στην πράξη του όλου σχεδιασμού με την ως τώρα δημιουργία 175 γωνιών ανακύκλωσης, ενώ εργαζόμενοι στην υπηρεσία αποκομιδής των ανακυκλώσιμων υλικών περιέγραψαν το πρόγραμμα της καθημερινής δουλειάς τους και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του εγχειρήματος όπως τα βιώνουν οι ίδιοι.
Δήμαρχος και αντιδήμαρχος ενημέρωσαν ακόμη:

- Για το πρόγραμμα συγκέντρωσης και διάθεσης ρούχων, παλαιών οικιακών σκευών, επίπλων κ.ά. τα οποία διατίθενται με μεγάλη ανταπόκριση για επανάχρηση και

- Για τα επόμενα βήματα του προγράμματος που προβλέπεται να επεκταθεί με τον διαχωρισμό και αξιοποίηση του οργανικού φορτίου των απορριμμάτων (κομποστοποίηση).

Τέλος, απάντησαν και σε πλήθος ερωτήσεων που τους απηύθυναν για όλες τις πτυχές του θέματος, τα μέλη της αντιπροσωπείας της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης ΕΞΑΡΧΗΣ.

Το συμπέρασμα από την ενδιαφέρουσα ενημερωτική συνάντηση είναι ότι η εμπειρία και η γνώση που αποκτήθηκε στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας είναι ιδιαίτερα χρήσιμα και για τον Δήμο Κεντρ. Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων που, δυστυχώς, συγκαταλέγεται, ως τώρα, μεταξύ των ουραγών στον τομέα αυτό, με τεράστιο κόστος στον δημοτικό προϋπολογισμό, τη δημόσια εικόνα και την αξιοπιστία του.