Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σπ. Κροκίδης: «Ευαίσθητη και πολυσύνθετη η αποστολή του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής στη Κέρκυρα»

Λιμενικό Σώμα
03 Μαΐου 2023 / 12:50

Εκτός από τη διασφάλιση των συνόρων μας και την καταστολή της δράσης του οργανωμένου κυκλώματος το Λιμενικό Σώμα και η Ελληνική Ακτοφυλακή προσφέρουν και τεράστιο κοινωνικό έργο στους ακρίτες των νησιών μας και γενικότερα στα μικρά νησιά.

ΚΕΡΚΥΡΑ. (ΓΡ. ΥΠΟΨ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ) Με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Κέρκυρας Αναστάσιο Σχοινά και τον πρώην Λιμενάρχη Κωνσταντίνο  Μπερεντούλη συναντήθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής Κέρκυρας Σπύρος Κροκίδης. Μετά την συνάντηση ο κύριος Κροκίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον κεντρικό Λιμενάρχη κύριο Αναστάσιο Σχοινά, αλλά και τον πρώην Λιμενάρχη Κωνσταντίνο Μπερεντούλη στους οποίους εξέφρασα και εκ μέρους των συμπολιτών μας, τις ευχαριστίες μας για το έργο και την ανιδιοτελή προσφορά των ανδρών και γυναικών του Λιμενικού σώματος στα νησιά μας.
Το Λιμενικό σώμα και η Ελληνική ακτοφυλακή είναι γνωστό σε όλους μας ότι με αξιοθαύμαστο ζήλο επιτελούν το έργο τους που είναι η προστασία των θαλασσίων μας συνόρων, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και στο δίκαιο της θάλασσας. Με αυταπάρνηση  και απαράμιλλο σθένος και επαγγελματική αξιοσύνη επιτελούν με επιτυχία την αποστολή τους.

Δεν ξεχνάμε ποτέ και καμία στιγμή δεν φεύγει από το μυαλό μας ότι στο Λιμεναρχείο της Κέρκυρας υπηρέτησε και ο ήρωας Μαρίνος Ζαμπάτης ο οποίος έπεσε κατά την ώρα του καθήκοντος στις 27 Απριλίου του 1997 στα 25 του χρόνια.
Εκτός όμως από τη διασφάλιση των συνόρων μας και την καταστολή της δράσης του οργανωμένου κυκλώματος το Λιμενικό Σώμα και η Ελληνική Ακτοφυλακή προσφέρουν και τεράστιο κοινωνικό έργο στους ακρίτες των νησιών μας και γενικότερα στα μικρά νησιά. Ενώ βεβαίως σημαντική είναι η συμβολή τους και για τις κατεπείγουσες διακωμιδές ασθενών  και νεογνών στην απέναντι ηπειρωτική ακτή.

Από την πλευρά μου επισήμανα την ανάγκη για την επαρκή στελέχωση των Υπηρεσιών της Κέρκυρας και την ενίσχυση με τον κατάλληλο και σύγχρονο εξοπλισμό, ενώ τόνισα ότι αποτελεί αδήριτη ανάγκη ο μόνιμος ελλιμενισμός ενός πλωτού πυροσβεστικού στο λιμάνι της Κέρκυρας που είναι ένα από τα 10 σημαντικότερα λιμάνια της χώρας μας, το οποίο υποδέχεται ετησίως πάνω από 500 – 600 χιλιάδες επισκεπτών της κρουαζιέρας.