Τετάρτη 29.11.2023 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Σωματείο Εργαζομένων Ψυχιατρικού Τομέα για την Εργατική Πρωτομαγιά

Εργατική Πρωτομαγιά
28 Απριλίου 2023 / 14:20

Όλοι στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στο Εργατικό Κέντρο στις 11:00

Η 1η Μάη είναι μέρα πάλης, μέρα αγωνιστικής προβολής των αιτημάτων μας, μέρα θύμησης των αγωνιστών που έπεσαν για το δίκιο της εργατικής τάξης. Τιμάμε τους νεκρούς του Σικάγου, της πρώτης πρωτομαγιάς του 1924, το Μάη του 36, τους 200 της Καισαριανής και τα χιλιάδες θύματα της εργατικής τάξης διαχρονικά. Στεκόμαστε με ευλάβεια σε όλους τους νεκρούς της πανδημίας, στους νεκρούς των Τεμπών, στους νεκρούς των εργοδοτικών εγκλημάτων σε όλον τον κόσμο και με θαυμασμό στους ηρωικούς υγειονομικούς που έχασαν τη ζωή τους παλεύοντας ενάντια στην πανδημία.

Οι αγώνες των εργατών του Σικάγο αλλά και μεταγενέστερα, πέτυχαν με θυσίες την καθιέρωση του 8ωρου, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά τις δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού. 

Αυτές τις κατακτήσεις των εργαζομένων έχουν βάλει στο στόχαστρο οι κυβερνήσεις, αφού με τα αντεργατικά νομοσχέδια που ψήφισαν στη Βουλή κατάργησαν το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις, καθώς και το δικαίωμά  στην απεργία. Ιδιωτικοποίησαν την επικουρική ασφάλιση και τον ΕΦΚΑ και μείωσαν δραστικά τις δαπάνες για την Υγεία και την Παιδεία.

Το περασμένο χρονικό διάστημα με αφορμή το έγκλημα των Τεμπών χιλιάδες εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές που ασκούνται.
Οι μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις στις 8 και στις 16 του Μάρτη αποτελούν παρακαταθήκη για τους αγώνες που έρχονται.

Η ελπίδα των εργαζομένων βρίσκεται στους αγώνες! Η δύναμη είναι στα χέρια μας!

Αυτή η ελπίδα έρχεται και από άλλες χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Μ. Βρετανία και το Βέλγιο που οι εργαζόμενοι αντιδρούν, αγωνίζονται ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές των κυβερνήσεών τους, παλεύουν για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, αξιοπρεπείς μισθούς, ενάντια στην ακρίβεια και τον πληθωρισμό που, κι εκεί όπως κι εδώ τους έχουν τσακίσει. Η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη ενάντια στο νέο ΕΣΥ, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της υγείας, τη λειτουργία των νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, η πάλη για ένα σύστημα υγείας δημόσιο και δωρεάν για όλους, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο, αντίστοιχο της επιστημονικής προόδου της εποχής μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Άμεσα χρηματοδότηση κρατική, του Δημοσίου Συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων. Κάλυψη όλων των αναγκών σε Νοσοκομεία και Π.Φ.Υ.
• Σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
• Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού
 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΙΣ 11πμ
 
 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΓΝΚ