Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Kαλοκαιρινά ραντεβού σε εστιατόρια & ταβερνάκια του νησιού!

28 Απριλίου 2023 / 10:57
Ελεάννα Βασιλάκη

Είτε λοιπόν σχεδιάζετε ρομαντικό ραντεβού είτε καλοκαιρινή έξοδο με την παρέα, εμείς συγκεντρώσαμε επιχειρήσεις της Κέρκυρας που σερβίρουν τα εκλεκτότερα!

Εστιατόρια πλάι στο κύμα, ταβερνάκια σαν από ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, λουλουδιασμένες αυλές ακόμα και σε πεζοδρόμια και πλατείες τα εστιατόρια της Κέρκυρας καλωσορίζουν το φετινό καλοκαίρι και απλώνουν τραπεζάκια σερβίροντας τις πιο νόστιμες γεύσεις κάτω από τα αστέρια... Είτε λοιπόν σχεδιάζετε ρομαντικό ραντεβού είτε καλοκαιρινή έξοδο με την παρέα, εμείς συγκεντρώσαμε επιχειρήσεις της Κέρκυρας που σερβίρουν τα εκλεκτότερα!

Λίγο κρασί… λίγο θάλασσα και… εκλεκτές γεύσεις!


ΤOULA’S SEASIDE

Το εστιατόριο Toula's Seaside στο Αγνί αποτελεί σημείο αναφοράς στην εστιατορική σκηνή του νησιού. Η αναζήτηση και χρήση των κορυφαίων πρώτων υλών και η δωρική τους διαχείριση σε συνδυασμό με την προσθήκη της παραδοσιακής πινελιάς και της φιλοσοφίας του νησιού της Κέρκυρας είναι κάτι που έχει "γοητεύσει" χιλιάδες ουρανίσκους. Από το κορυφαίο ψάρι μπιάνκο που μοσχοβολά και τον μουσακά καραβίδας μέχρι το παραδοσιακό μπουρδέτο σε συνδυασμό με κάποιο από τα εκλεπτυσμένα κρασιά της πλούσιας κάβας είναι προφανές ότι πρόκειται για δημιουργικές σπεσιαλιτέ που χαράσσουν μοναδικές γευστικές στιγμές στις μνήμες όλων. Άλλωστε με τέτοιους θησαυρούς σε πρώτες ύλες και η κυρία Τούλα Κατσαρού -Βεργέτη γνωρίζει καλά πώς να αναδεικνύει εδώ και χρόνια τα εκλεπτυσμένα πιάτα του μενού. Αν μη τι άλλο πρόκειται για μια κουζίνα η οποία «ντύνει» με κοσμοπολίτικη νοστιμιά την γαστριμαργική λίστα της Κέρκυρας…


Aγνί, 26630 91350

 

THE WHITE HOUSE RESTAURANT

Ιστορία, δέος & εκλεπτυσμένες γεύσεις με την υπογραφή του Λευτέρη Λαζάρου είναι μόνο μερικοί από τους λόγους για τους οποίους πρέπει να επισκεφθεί κανείς και φέτος το καλοκαίρι το White House Restaurant.  Φιλοσοφία τους; Το να χρησιμοποιούνται μόνο φρέσκα τοπικά προϊόντα άριστης ποιότητας. Αυτό σημαίνει πως το μενού διαμορφώνεται ανάλογα με την εποχή. Πολλά από τα πιάτα βασίζονται σε παραδοσιακές κερκυραϊκές συνταγές, που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά. Tο White House Restaurant προσφέρει signature πιάτα τα οποία ήταν ιδιαίτερα αγαπημένα της οικογενείας Durrells, διατηρώντας έτσι την σχέση μας με την πλούσια ιστορία της περιοχής.


Καλάμι, 26630 91465

 
AVALLE BISTRO RESTAURANT

Σε μια από τις πιο ειδυλλιακές τοποθεσίες της Κέρκυρας στον κόλπο του Κομμένου, το Avalle Bistro Restaurant φιλοδοξεί να συνοδεύσει τις καλοκαιρινές σας εξόδους. Αυτό που κάνει την Avalle να ξεχωρίζει είναι η κορυφαία ποιότητα των φρέσκων υλικών που χρησιμοποιούνται από ντόπιους παραγωγούς της Κέρκυρας, παρουσιάζοντας παραδοσιακά ελληνικά και κερκυραϊκά πιάτα σε μοντέρνα εκδοχή. Το μενού του Avalle έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει όλες τις προτιμήσεις, για όλες τις ώρες της ημέρας. Οι επισκέπτες μπορούν να ξεκινήσουν τη μέρα τους με μια ποικιλία από επιλογές πρωινού και brunch. Το μεσημέρι σερβίρονται απολαυστικές σαλάτες και τοπικά πιάτα, ενώ το βράδυ μια δημιουργική παλέτα ελληνικών επιλογών θα εκπλήξει και θα ξεπεράσει τις προσδοκίες του πιο απαιτητικού επισκέπτη. Όλα αυτά σε συνδυασμό με ένα αρμονικό περιβάλλον από πέτρα, ξύλο και γήινα χρώματα, καθιστούν την Avalle την ιδανική γαστρονομική επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας.


Κομμένο, 26614 40320


Flisvos, The Seaside Experience

Αν μη τι άλλο πρόκειται για έναν all day προορισμό με θέα την επιβλητική εκκλησία των Βλαχερών και το θρυλικό Ποντικονήσι με την χιλιοτραγουδισμένη ομορφιά. Ένα καλοκαιρινό spot το οποίο προσφέρει άρτια εξυπηρέτηση και μοναδικά πιάτα εμπνευσμένα από την μεσογειακή κουζίνα. Κάθε πιάτο του είναι τόσο ισορροπημένο και μαγειρεμένο στην τελειότητα. Μερικά από τα είδη του εμπνευσμένου μενού αποτελούν μια σύγχρονη ερμηνεία των ελληνικών κλασικών πιάτων αφού έχει προστεθεί μια μοντέρνα πινελιά ώστε να τα καθιστά μοναδικά σε εμφάνιση και μνημειώδη σε γεύση. Δοκιμάστε την ελληνική σαλάτα, τα σπιτικά ραβιόλι γεμιστά με αστακό και καβουρόψιχα, το σοταρισμένο καλαμάρι και την ταραμοσαλάτα σε συνδυασμό με κάποιο από την πλήρως ενημερωμένη λίστα του διεθνούς και φυσικά του ελληνικού και τοπικού αμπελώνα. Ανοιχτό καθημερινά από το πρωί έως αργά το βράδυ. All Day...Seaside Experience.


Κανόνι, Βλαχέρνα. 26610 46191
 

Το Απόβραδο

Το Apovrado ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1997. Έκτοτε παρέμεινε πιστό στις ίδιες αρχές που το έκαναν αγαπημένο και μόνιμο στέκι της Ελίτ Κερκυραϊκής Κοινωνίας. Ένα εστιατόριο που συντροφεύει Κερκυραίους και μη στις μικρές αποδράσεις από την καθημερινότητα συνεχίζοντας με έμφαση στην άριστη ποιότητα, στα εξαιρετικά πιάτα, στα μοναδικά κρασιά και στις προσιτές τιμές.. Αν επιθυμείτε και εσείς  να περάσετε ένα όμορφο βράδυ με θέα τη θάλασσα και τον μαγευτικό κόλπο στο Κομμένο, τότε η ομάδα του εστιατορίου σας περιμένει όπως πάντα στη ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα του «Απόβραδο». Τα σπιτικά πιάτα με έμφαση στα πιο αγνά υλικά, το καλό κρασί από την επιλεγμένη κάβα και οι προσιτές τιμές θα σας εκπλήξουν ευχάριστα.


Κομμένο, 26610 91322

 
VERDE BLUE 

Με φόντο τα γαλαζοπράσινα νερά της  παραλία Μπαρμπάτι, υπάρχει ένα εστιατόριο – beach bar για να καλύψει κάθε στιγμή του καλοκαιριού σας. Αναζωογονητικά ροφήματα, άνετες ξαπλώστρες, μεθυστική αύρα και μοναδικές γεύσεις βασισμένες στην μοντέρνα ελληνική κουζίνα είναι μόνο μερικοί από τους λόγους για τους οποίους το Verde Blue αποτελεί το στέκι του φετινού καλοκαιριού. Μοναδικά πιάτα βασισμένα στην ελληνική μεσογειακή & διεθνή κουζίνα, με την επιμέλεια του executive chef και της ομάδας του για ένα απολαυστικό a la carte μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο, όπου σερβίρεται καθημερινά ολόφρεσκο ψάρι με θέα στο Ιόνιο. Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται υπέροχα με κάποιο κοκτέιλ ή κρασί από την πλήρως ενημερωμένη ποικιλία του Verde Blue.


Μπαρμπάτι, 6982432409
 
 

SAVANNAH SEASIDE

Σας δίνει μια ψευδαίσθηση τροπικού τοπίου προσφέροντάς σας παράλληλα όλες τις ανέσεις από το πρωί ως το βράδυ. Το ξύλο, η πέτρα επικρατούν στη διακόσμηση υπενθυμίζοντας ότι το Savannah Seaside Restaurant & Spirits είναι ένα με τη θάλασσα. Από τον πρωινό καφέ, μέχρι το δείπνο σας και τη βραδινή σας διασκέδαση ο νέος αυτός χώρος αποτελεί αυτό που αναζητάτε για να ζήσετε όμορφες στιγμές με θέα τη θάλασσα. Σε ένα εκλεπτυσμένο και εξαιρετικά διακοσμημένο περιβάλλον το  θα απολαύσετε μεσογειακή κουζίνα με fusion διάθεση. Στο μενού πρωταγωνιστούν τα ελληνικά προϊόντα. Συνδυάζει πιο κλασικές με μοντέρνες προτάσεις παίζοντας αρκετά με ελληνικές πρώτες ύλες. O chef προσεγγίζει με δημιουργικότητα διεθνείς σπεσιαλιτέ τις οποίες μπορείτε να συνοδεύσετε με εξαιρετικά signature cocktails.


Σιδάρι, 6941654702
 

ΤΑΒΕΡΝΑ ΚΕΡΑΣΙΑ

Αρχές του 1973 δύο αδέλφια, ο Νικάτσας και ο Ανδρέας, αποφάσισαν να ανοίξουν μια μικρή οικογενειακή ταβέρνα. Ήθελαν να προσφέρουν στους πρώτους τουρίστες που έφτασαν στην Κέρκυρα, αυθεντικό παραδοσιακό φαγητό φτιαγμένο με τρυφερή στοργική φροντίδα. Κατά το 2002 η Ταβέρνα Κερασιά πέρασε στην επόμενη γενιά, η οποία με 40 χρόνια εμπειρίας συνεχίζει να σερβίρει στους πελάτες ταξίδια φρέσκου φαγητού με μυρωδιά από τη θάλασσα με το κύμα να σκάει στα πόδια σας…


Κερασιά, 26630 81521
 

Εστιατόριο Αστέρια - Ύψος

Το παραθαλάσσιο εστιατόριο Αστέρια στον Ύψο αποτελεί τον ιδανικό χώρο για εσάς την παρέα σας αλλά και την οικογένεια σας. Εκεί μπορείτε κάθε Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι να απολαύσετε πέρα από εκλεκτές γεύσεις ζωντανή μουσική και να διασκεδάσετε με καταπληκτικά λαϊκά αλλά και έντεχνα ακούσματα. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε εξαιρετικά πιάτα με το εστιατόριο να προτείνει για ορεκτικά νοστιμότατους ψαρομεζέδες καθώς και κερκυραϊκά πιάτα που θα γλύφετε τα δάχτυλα σας.

Λιμάνι Ύψου, 6987125481


Ιχνηλάτης, Αχαράβη

Εκεί λοιπόν θα περάσετε πολύ όμορφα ειδικά τα βράδια του Σαββάτου που υπάρχει ζωντανή μουσική. Η κοσμοπολίτικη φινέτσα του μεζεδοπωλείου έρχεται και περιπλέκεται με τον παραδοσιακό χαρακτήρα του χωριού της Αχαράβης. Ένας χώρος τόσο περιποιημένος και φιλόξενος σας προσκαλεί να απολαύσετε εκλεκτές γεύσεις της θάλασσας  το καλοκαιράκι. Στην ταβέρνα οι περισσότερο απαιτητικοί και ‘κουλτουριάρηδες’ μπορούν να γευτούν μια μεγάλη συλλογή από επίλεκτα ελληνικά και τοπικά κρασιά. Όσο για τις γεύσεις, σερβίρει εκλεκτούς μεζέδες και θαλασσινά παρασκευασμένα όλα με ζεστασιά και φροντίδα!


Αχαράβη, 26630 29369
 

Ταβέρνα Αλέξανδρος, Δασιά

Μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα όπου το παραδοσιακό περιβάλλον ενώνεται με το ζεστό καλωσόρισμα των ιδιοκτητών και σας επιτρέπει να απολαύσετε μια χαλαρωτική βραδιά και ένα αξέχαστο γεύμα. Κατά την διάρκεια των διακοπών σας στο νησί της Κέρκυρας η ταβέρνα Αλέξανδρος είναι μεγάλη ευκαιρία για να δοκιμάσετε Ελληνικές σπεσιαλιτέ και όλες τις χαρακτηριστικές συνταγές της Κέρκυρας. Σε αυτή την ταβέρνα προσφέρεται μια μεγάλη ποικιλία από ελληνικά ορεκτικά και εμείς σας προτείνουμε σαν κύριο πιάτο το σοφρίτο ή την διάσημη παστιτσάδα ή αρνί ψημένο στο φούρνο με τις πατάτες. Μπορείτε επίσης να παραγγείλετε διάφορα είδη κρεατικών μαγειρεμένα στα κάρβουνα όπως τα ντόπια λουκάνικα, χοιρινή μπριζόλα, μπιφτέκια και αρνί. Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου αγοράζουν φρέσκο ψάρι απευθείας από τους ψαράδες για να το προσφέρουν στους πελάτες το ίδιο βράδυ. Δεν είναι λοιπόν βέβαιο ότι θα υπάρχει ψάρι στο μενού, καθώς εξαρτάται από την ψαριά της ημέρας. Δικαίως με λίγα λόγια φαίνεται να απέσπασε πιστοποίηση με χρυσό βραβείο, Golden Award 2023, αυθεντικής ελληνικής κουζίνας από τον παγκόσμιο οργανισμό Greek Taste Beyond Borders.


Κέντρο Δασιάς, 26610 97661
 

Τα Ψαράκια τσι Γαρίτσας

Με θεά τη θάλασσα και το παλιό Φρούριο στη Γαρίτσα της Κέρκυρας μοιάζει θα έλεγε κανείς ειδυλλιακός προορισμός τόσο για φαγητό όσο και για ατέλειωτη σιέστα. Οι ντόπιοι όμως έχουν στον όρμο της Γαρίτσας έναν σταθμό για φρέσκο ψάρι και θαλασσινά… που ακούει στο ομώνυμο «Τα ψαράκια τσι Γαρίτσας». Η φρεσκάδα των θαλασσινών αποτελεί εξασφαλισμένη από την εγγύτητα στη θάλασσα και από τη μακρόχρονη σχέση της οικογενειακής επιχείρησης με τους ψαράδες της περιοχής. Μεζεκλίκια τραβηχτικά για το τσίπουρο και το κρασάκι σας σερβίρονται σπαρταριστά, απευθείας από τα καΐκια στο τραπέζι σας ακριβώς μπροστά στο νερό.

Αλκιβιάδου Δαρρή 7-9, 6948509095
 

Τα Μουράγια

Σε μια από τις πιο ειδυλλιακές τοποθεσίες της Κέρκυρας, εκεί που η μυρωδιά της θάλασσας και η ανυπέρβλητη θέα έρχονται και συμπληρώνουν την έξοδό σας βρίσκεται η ιστορική ταβέρνα – ουζερί τα Μουράγια. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό στέκι ντόπιων και καλοφαγάδων αφού από το 1991 σερβίρει ποιότητα, γεύση με σεβασμό στην παράδοση και πάνω απ’ όλα στην αυθεντικότητα στο πιο φιλικό περιβάλλον.  Από νωρίς το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ στην ταβέρνα τα Μουράγια θα βρείτε από κλασικά κερκυραϊκά πιάτα όπως σοφρίτο, παστιτσάδα, τσιγαρέλι και μπουρδέτο, εκλεκτούς ψαρομεζέδες για το ουζάκι σας και τεράστια ποικιλία σε ορεκτικά, μαγειρευτά και ψητά της ώρας. Ανακαλύψτε ένα πολύ πλούσιο μενού αφού ότι και να τραβά η όρεξή σας θα το βρείτε εκεί. Τα πάντα στο εστιατόριο Μουράγια παρασκευάζονται σπιτικά με τα πιο αγνά υλικά με έμφαση στην εντοπιότητα και στην παράδοση της Κέρκυρας. 


Μουράγια Αρσενίου 15,  26610 33815

 
Μήπως να προχωρήσουμε προς τα δάση  & τις βουνοκορφές;;
 

Ταβέρνα, ο Φόρος

Ανάμεσα στα μισογκρεμισμένα ενετικά κτίρια της Παλιάς Περίθειας υπάρχει ένα ταβερνάκι σκέτος θησαυρός που ακούει στο όνομα «ο Φόρος».  Ο κύριος Θωμάς σας περιμένει στον φιλόξενο χώρο του με την παράδοση να κυριαρχεί τόσο στη διακόσμηση όσο και στη νοστιμιά των γεύσεων.  Όποιος και να περάσει από το κατώφλι του Φόρου μένει από το 2000 περισσότερο από ευχαριστημένος αφού τα μεζεδάκια, τα μαγειρευτά, οι πίτες και όλα τα πιάτα της ώρας ενθουσιάζουν γευστικά τους πάντες.  Τα πάντα χειροποίητα και χρησιμοποιώντας τα καλύτερα ντόπια προϊόντα το βέβαιο είναι πως η ποιότητα, η γεύση και η μυρωδιά θα σας μείνουν αξέχαστα. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την κρεμμυδόπιτα, το λεμονάτο αρνάκι, την παραδοσιακή παστιτσάδα & το τσιγαρέλι αλλά και το ανεπανάληπτο στιφάδο για τους μερακλήδες και όχι μόνο. Ο Φόρος πάντοτε αποχαιρετά τους επισκέπτες του με την συγκλονιστική και σιροπιασμένη με μέλι καρυδόπιτα!


Παλιά Περίθεια, 6955950459
 
 
Οι Μπουζουβαίοι

Στις παρυφές του Παντοκράτορα βρίσκεται ένα οικογενειακό ταβερνάκι όπου θα το χαρακτήριζε κανείς σταθμό γεύσης πλημμυρισμένο από παράδοση και αυθεντικότητα. Ο λόγος για την Ταβέρνα οι Μπουζουβαίοι ένα διαμαντάκι στο βουνό όπου στην κουζίνα γίνονται κυριολεκτικά θαύματα αφού οι γεύσεις αφοπλίζουν όλους με την πληθωρική νοστιμιά τους. Στηρίζοντας αποκλειστικά έλληνες & ντόπιους παραγωγούς αναζητά πάντοτε το καλύτερο υλικό αφού προτεραιότητά της είναι όχι μόνο να τηρεί την παράδοση  μέσα από αυθεντικές συνταγές από γενιά σε γενιά, αλλά και την ποιότητα όπως ακριβώς έκαναν οι παλιοί. Μέσα από εμαγιέ σκεύη θα φάτε από αυθεντικές κερκυραϊκές συνταγές και πολλές ακόμα αντλημένες από την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα χειροποίητες πίτες, ντόπιες  σπεσιαλιτέ φρέσκιες τηγανιτές πατάτες κομμένες στο χέρι και τηγανισμένες με αγνό παρθένο ελαιόλαδο μέχρι και σπιτικό χειροποίητο ψωμί που ψήνεται από νωρίς το πρωί.


Πετάλεια,  26630 74016

 
Costas Steak House

Mε επιβλητική την παρουσία του στη περιοχή των Λιαπάδων από το 1974 το Costas Steak House αποτελεί must προορισμό για τους απανταχού meat lovers & όχι μόνο… Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε απίστευτης ποιότητας κρέατα αφού πίσω από την συντήρηση και το ψήσιμο υπάρχει μια ολόκληρη φιλοσοφία. Ξεκινώντας από τα λαχανικά και τα φρέσκα ορεκτικά όλα διαλεχτά από τον «μπαχτσέ» της οικογένειας πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους γευστικούς προορισμούς για όσους θέλουν να πουν πως θα απολαύσουν γεύσεις σαν στο σπίτι τους αφού η οικογενειακή ατμόσφαιρα εκεί περισσεύει χαμόγελα. Ένα μοναδικό μενού επιμελημένο από τον Πέτρο Αγάθο ο οποίος ξεκινώντας τα βήματά του δίπλα στον γνωστό Head Chef sto Mayfair Harvey Ayliffe εξελίχθηκε σε junior sous chef δουλεύοντας σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια του Λονδίνου. Στο Costas Steak House θα βρείτε ανεπανάληπτες μπριζόλες στα κάρβουνα, σπιτικά μπέργκερς και πιάτα με τοπικά προϊόντα που συλλέγονται απευθείας από τον κήπο.

 Λιαπάδες, 26630 41093
 

Ταβέρνα Τρουμπέτα

Πρόκειται για μια όμορφη, αυθεντική ταβέρνα, με σύγχρονα στοιχεία και διαχρονική αξία με ιστορία στην περιοχή. Η Ταβέρνα Τρουμπέτα είναι ένα εστιατόριο - ταβέρνα με τα όλα του. Διαθέτει ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο και μια πανέμορφη ευρύχωρη αυλή περικυκλωμένη από τεράστια καταπράσινα δέντρα και γρασίδι ιδανικό χώρο για την παρέα και την οικογένεια. Μπορείτε να δοκιμάσετε από τα διάσημα φρέσκα παιδάκια, φρέσκες μπριζόλες και λουκάνικα χωριάτικα και πολλά άλλα κρεατικά ψημένα στα κάρβουνα μέχρι τις πιο νόστιμες σπεσιαλιτέ μαγειρεμένες με μεράκι όπως στιφάδο, σοφρίτο, παστιτσάδα, κοκκινιστό κ.α., ποικιλία από μεζεδάκια, ντόπια φέτα, διάφορες  πίττες, άγρια χόρτα, τσιγαρέλι, πατάτες τηγανητές κομμένες στο χέρι και ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας πάντοτε σε συνδυασμό με δικής τους παραγωγής λευκό ή κόκκινο κρασί. Οι φιλόξενοι ιδιοκτήτες της υποδέχονται την πελατεία τους εδώ χρόνια με το πιο ζεστό χαμόγελο και όλοι φεύγουν ευχαριστημένοι με την ποιότητα και την ποικιλία που προσφέρει. 


Τρουμπέτα, 26630 22136
 
Εστιατόρια και αυλές με ρομαντική ατμόσφαιρα, κυριολεκτικά κάτω από τα αστέρια…
 

Το Μπρούσκο

Που καλύτερα για μια γευστική απόδραση μέσα στο σαββατοκύριακο. Κάποιος θα έλεγε πως σίγουρα είναι σε κάποια όμορφη αυλή. Μια ευχάριστη έκπληξη σας περιμένει μόλις περάσετε το κατώφλι του Μπρούσκου στο Κομπίτσι. Μπροστά σας απλώνεται μια αυλή καθαρή και τακτοποιημένη, με δέντρα, γλάστρες και πέργκολες. Η οικογένεια του μαγαζιού αγαπάει και υπηρετεί κερκυραϊκή κουζίνα και έτσι ανάμεσα στα πολλά πιάτα του, βρίσκει κανείς από το τσιγαρέλι & το παραδοσιακό παστιτσάδο με κόκορα μέχρι και τα τηγανιτά τρίγωνα τυροπιτάκια. Όλα αυτά με πολύ αγάπη και καθημερινά στο πιάτο σας!

Κομπιτσι, 26610 52205

 
Ζέρβας Steak House

Στην κορυφή της Καστανιάς υπάρχει ένας σταθμός γεύσης ο οποίος τόσο με το φαγητό του όσο και με την απίστευτη πανοραμική θέα που προσφέρει έχει κλέψει τις καρδιές ντόπιων και μη. Ο λόγος για το εστιατόριο του Ζέρβα εκεί όπου θα βρείτε κυρίως εάν είστε λάτρης του καλού ντόπιου κρέατος ιδιαίτερες ελληνικές κοπές, ωριμάνσεις και ψησίματα, ντόπιες σπεσιαλιτέ, σπιτικό φαγητό και οικογενειακή ατμόσφαιρα. Συνάμα με την γευστική ικανοποίηση, εστιάζουν στην προσεγμένη διακόσμηση και την ατμόσφαιρα του χώρου, προσφέροντας έτσι μία μοναδική εμπειρία. Ο χώρος ενδείκνυται για δεξιώσεις με μοναδική θέα που θα αφήσουν άφωνους του καλεσμένους σας…

Καστανιά, 6944661569
 
 
 
Ταβέρνα Τσιπουράδικο η Πέργολα

Απίστευτες μυρωδιές θα έλεγε κανείς πως μοσχοβολούν στους περαστικούς όταν περνούν μπροστά από το μαγαζί του κ. Σάκη της οδό Αγίας Σοφίας. Η Πέργολα λοιπόν θα έλεγε κανείς πως από το 2007 προσφέρει σε ντόπιους και μη εξαιρετικά γαστρονομικά μα πάνω από όλα παραδοσιακά εδέσματα . Στη καρδιά λοιπόν της παλιάς πόλης αξίζει να ξεκινήσετε από τα πλούσια ορεκτικά και τις σαλάτες, να συνεχίσετε με ντόπιες – ελληνικές σπεσιαλιτέ ή κάποιο από τα κορυφαία πιάτα ημέρας και γιατί όχι εάν είστε παρέα να απολαύσετε μια πολύ πλούσια ποικιλία κρεατικών. Με λίγα λόγια όποιος περνά το κατώφλι της Πέργολας δεν έχει να χάσει αφού πέρα από την άριστη ποιότητα, το τσίπουρο και το καλό κρασί ρέουν άφθονα…

Οδός Αγίας Σοφιάς, 26610 26457

 
Artisti

Το εστιατόριο Artisti στην ρομαντική πλατεία Λεμονιάς βρίσκεται κοντά σας και αυτό το καλοκαίρι με το εκλεπτυσμένο του μενού. Με την ιταλική φινέτσα να κυριαρχεί τόσο στη διακόσμηση όσο και στη γεύση το Artisti σας περιμένει καθημερινά από το μεσημέρι ως το βράδυ για να απολαύσετε παραδοσιακά ιταλικά πιάτα. Τόσο το γλυκύτατο προσωπικό όσο και η άριστη ποιότητα των πρώτων υλών υπόσχονται να εμπλουτίσουν το μεσημεριανό ή το βραδινό σας γεύμα. Ετοιμαστείτε λοιπόν για το πιο νόστιμο ταξίδι στην γειτονική Ιταλία κυριολεκτικά κάτω από τα αστέρια και με φόντο τα κτίρια της παλιάς πόλης της Κέρκυρας!

Πλατεία Λεμονιάς, 26610 80969


Οι εκδόσεις Enimerosi σας εύχονται καλό καλοκαίρι και το πιο συναρπαστικό ταξίδι γεύσεων! 
Ελεάννα Βασιλάκη

Η Ελεάννα Βασιλάκη γεννήθηκε το 1992 και μεγάλωσε στο νησί της Κέρκυρας. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας το 2015 με ειδικότητα στην Ευρωπαϊκή Ιστορία και στην πορεία ολοκλήρωσε την πτυχιακή της εργασία στο ίδιο ίδρυμα με τίτλο «Η επιρροές της ιταλικής κουζίνας στην Επτανησιακή» με βαθμολογία 9/10. Είναι πιστοποιημένη με άριστη γνώση της αγγλικής και της γερμανικής γλώσσας.