Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σαν ρομαντικοί λέμε ξανά ότι «ο γιαλός δεν είναι στραβός»

ΧΑΝΤΜΠΟΛ Α2 ΑΝΔΡΩΝ
27 Απριλίου 2023 / 16:11
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Φαίακας είχε ρεπό την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α2 ανδρών κατά την οποία ο ΓΑΣ Κιλκίς νικώντας με 29-22 τον Φοίβο Συκεών και μαθηματικά είναι πρωταθλητής του Βορείου Ομίλου και ανεβαίνει στην Handball Premier.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Φαίακας είχε ρεπό την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α2 ανδρών κατά την οποία ο ΓΑΣ Κιλκίς νικώντας με 29-22 τον Φοίβο Συκεών και μαθηματικά είναι πρωταθλητής του Βορείου Ομίλου και ανεβαίνει στην Handball Premier.
Μια χρονιά που η ομάδα του νησιού μας ξεκίνησε με στόχο το πρωτάθλημα και την άνοδο και ουσιαστικά την έχασε στο εντός έδρας ματς με το Κιλκίς, το οποίο έχασε με 4 γκολ διαφορά. Ακόμη και ισοπαλία στο ματς εκείνο θα ήταν αρκετή για να κόψει πρώτος το νήμα ο Φαίακας.
Η αλήθεια είναι ότι στο ματς αυτό έγιναν πολύ σοβαρά λάθη και δεν ήταν 2 ή 3, αλλά σύμφωνα με την ομάδα του Φαίακα δεκαοκτώ (18). Λογικό είναι ότι όταν υπάρχουν 18 ανάποδα σε βάρος σου σφυρίγματα, δεν μπορείς να κερδίσεις τον αγώνα. Ακόμα όμως και αν κάποιος ισχυριστεί ότι είναι υπερβολή τα 18, σίγουρα 14-15 διαιτητικές αποφάσεις ήταν αυτές που καθόρισαν το αποτέλεσμα, υπήρξαν οφθαλμοφανή λάθη που δεν επιτρέπεται να τα κάνουν σε ένα τόσο κρίσιμο ματς οι διαιτητές και δεν μπορεί να είναι από άγνοια κανονισμών.
Μετά την «στέψη» ουσιαστικά του ΓΑΣ Κιλκίς ο Φαίακας, έβγαλε ανακοίνωση και δημοσιοποίησε ένα βίντεο με τις 18 περιπτώσεις που αδικήθηκε και χωρίς να το δει κανείς μεροληπτικά, είναι φανερό το τι έγινε στο ματς εκείνο με τις αποφάσεις των διαιτητών, που μπορούμε να πούμε ότι διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα, ή αν θέλετε καταδίκασαν σε ήττα και στέρησαν τον τίτλο από τον Φαίακα.
Παρ΄ όλα αυτά ο κόσμος της Κέρκυρας που έχει αγαπήσει το χάντμπολ, πρέπει να βρεθεί στο γήπεδο να χειροκροτήσει τα παιδιά και το προπονητικό τιμ για την καθαρή προσπάθεια που έκαναν, γιατί άξιζαν την πρωτιά, αλλά κάποιοι τους την στέρησαν.
 
Η ανάρτηση του Φαίακα
 
Μετά την φιέστα στο Κιλκίς για την άνοδο στην Handball Premier και λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν την ανακοίνωση διαμαρτυρίας της Ν. Ιωνίας για την διαιτησία των Κινατζιδη - Φωτακιδη στον πρώτο τελικό για το πρωτάθλημα γυναικών, κρίναμε ότι είναι η καλύτερη στιγμή για να επανέλθουμε σε αυτά που συνέβησαν στο παιχνίδι που έκρινε την άνοδο για τον Β΄ όμιλο της A2 ανδρών.
Σας παρουσιάζουμε λοιπόν ένα βίντεο με 18 αποφάσεις των κυρίων Φωτακίδη - Κινατζίδη που ουσιαστικά έκριναν το αποτέλεσμα και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην ομάδα μας να διεκδικήσει την νίκη .
***18 λανθασμένες αποφάσεις εναντίων της ομάδας μας , σε αγώνα στην έδρα μας και σε ένα κατάμεστο εακ από ένα ζευγάρι που θεωρείτε από τα ικανότερα στην χώρα μας και οι αρμόδιοι πιστεύουν ότι μπορεί να σφυρίζει τελικούς και να κρίνει τίτλους .
Ξέρουμε καλά και από την περσινή μας εμπειρία ,όταν με σφαγιαστική διαιτησία η ομάδα μας οδηγήθηκε στην A2 ,ότι τα αυτιά δεν ιδρώνουν αλλά εμείς σαν ρομαντικοί σας λέμε ξανά ότι ο γιαλός δεν είναι στραβός.
ΥΓ. Στο βίντεο έχει προστεθεί φάση από τον αγώνα Ν.Ιωνία - ΠΑΟΚ με φάση που ορθά δόθηκαν βήματα . Σε 3 αντίστοιχες περιπτώσεις του δικού μας αγώνα ,οι ίδιοι διαιτητές μέτρησαν τα γκολ εναντίων του Φαίακα.
Άρα οι διαιτητές τον κανονισμό τον γνωρίζουν μόνο στην Αθήνα ….!!! Εμείς στην Κέρκυρα που ξέρουμε να μετράμε πάνω από το τρία θα μείνουμε με το χαμόγελο της απογοήτευσης ακόμη μια φορά…!!!
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια