Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ημερίδα «Αξίες ζωής στον εργασιακό χώρο» στις Φυλακές Κέρκυρας

Φυλακές Κέρκυρας
26 Απριλίου 2023 / 14:56
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Το Σάββατο 29 Απριλίου - Με πρωτοβουλία του Σωματείου Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Ημερίδα με τίτλο «Αξίες ζωής στον εργασιακό χώρο» οργανώνεται μετά από πρωτοβουλία του Σωματείου Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας.

Κατά τη διάρκειά της θα επιχειρηθεί να οριστούν οι αξίες ζωής των υπαλλήλων στον εργασιακό χώρο όπως η τιμιότητα, η ταπεινότητα, η συνεργασία, η αλληλεγγύη, η ελευθερία, η ανεκτικότητα και ταυτόχρονα να διερευνηθούν οι στάσεις του προσωπικού των Φυλακών Κέρκυρας καθώς και οι τρόποι βελτίωσης της κοινωνικής και συναισθηματικής νοημοσύνης των συμμετεχόντων.

Η διαδικασία θα εμπλουτιστεί με μία "βιωματική" προσέγγιση και αποτελεί μία πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Σωματείου των Εργαζομένων των Φυλακών.

Η ημερίδα αποτελεί μέρος ενός διεθνούς εκπαιδευτικού προγράμματος που δημιουργήθηκε από την ανάγκη να μειωθούν οι αρνητικές επιδράσεις στους υπαλλήλους από τα οξυμένα προβλήματα, την βία, την έλλειψη σεβασμού προς τους άλλους και προσαρμόζεται ιδιαίτερα στο εργασιακό περιβάλλον των φυλακών.

Στην Ελλάδα εφαρμόζεται από τον σύλλογο «Αξίες ζωής στην εκπαίδευση / Living values education program» από το 2006 και στις Φυλακές της Κέρκυρας θα παρουσιαστεί από τις εκπαιδεύτριες Ελένη Κούτσικα και Σοφία Καλογρίδη.

Στην Ημερίδα θα προλογίσει η Life Coach, Τάνια Ρούμκου, υπεύθυνη της Ομάδας Αυτογνωσίας Κέρκυρας, ο Διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, Κυριάκος Κωλέσης  και ο Πρόεδρος του Σωμ. Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας, Ηρακλής Φρόνιμος .

Το πρόγραμμα

13.45-14.15: Προσέλευση-Υποδοχή
14.15-14.45: Καλωσόρισμα. Παρουσίαση του Συλλόγου και του Διεθνούς προγράμματος: «Αξίες ζωής στον εργασιακό χώρο».
14.45-15.15: Σπάσιμο πάγου - Παιχνίδια γνωριμίας
15.15-16.15: Δημιουργία κλίματος αξιών - Γνωριμία με τις αξίες μας
16.15-16.45: Συζήτηση
6.45-17.15: Διάλειμμα
7.15-19.15: Εργαστήριο με θέμα: Η καλλιέργεια της αξίας της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ . 19.15-20.30:Συζήτηση – αναστοχασμός
20.30-21.00: Κλείσιμο της ημερίδας

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: Ε.Σ.Υ.Κ. (ΕΝΩΣΗ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ) Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Σωφρονιστικού Καταστήματος Κέρκυρα

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.