Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η χώρα χρειάζεται εθνική ενότητα, το απαιτούν οι 57 νεκροί των Τεμπών

Γιάννης Γαρδικιώτης
26 Απριλίου 2023 / 13:58

Του Γιάννη Γαρδικιώτη

Η Ένωση Εισαγγελέων και Δικαστών τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι ανησυχεί δια το ότι το δραματικό γεγονός της σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη και του θανάτου 57 συνανθρώπων μας, από λάθος του σταθμάρχη!... Θα καταστεί, κακώς!, αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης και εκμετάλλευσης για λόγους ψηφοθηρικούς!... ενώ θα εκφράζουν τη θλίψη τους και την «οργή» τους για το δραματικό ατύχημα της 28ης Φεβρουαρίου το βράδυ στα Τέμπη!...

Δεν έπεσαν έξω οι Εισαγγελείς και Δικαστές με την Ανακοίνωσή τους.
Όντως, κόμματα Αντιπολιτευόμενα του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του, χρησιμοποιούν το αίμα των θυμάτων του ατυχήματος, που ήλθε μοιραίως με πολλά θύματα, οξύνουν το πολιτικό κλίμα, κατηγορούν προσωπικά τον Πρωθυπουργό ως υπεύθυνο και αρνούνται τη δική τους ευθύνη παρ’ ότι κυβέρνησαν και αυτοί τέσσερα χρόνια. Αδιαφορούν, κατ’ ουσίαν!... για αυτό τούτο το δράμα των γονέων και συγγενών των νεκρών-θυμάτων, ενδιαφέρονται για το πώς θα επιτύχουν κομματικά κέρδη-ψήφους για να καταλάβουν την κυβερνητική εξουσία.

Το δραματικό γεγονός συγκλόνισε τον ελληνικό λαό και κυρίως τη νεολαία, διότι τα περισσότερα θύματα ήταν νέοι άνθρωποι!... οι εκδηλώσεις με τεράστιες λαϊκές, σ’ όλη την Ελλάδα, συγκεντρώσεις, με σεβασμό στη μνήμη των  Νεκρών. Λύπη και θυμός για το γεγονός ότι συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους, πώς; Ταξιδεύοντας, αμέριμνοι φυσικά, για να μεταβούν στον προορισμό τους, ο κάθε ένας από τους επιβάτες του μοιραίου τραίνου!...

Ο Πρωθυπουργός αντιμετωπίζοντας το δράμα, εξέφρασε τη λύπη του αλλά και τη συγνώμη, τη δική του και όσων άλλων Πρωθυπουργών που κυβέρνησαν, σε άλλες ομαλές πολιτικές καταστάσεις και δεν αντιμετώπισαν το πρόβλημα των σιδηροδρόμων και του Ο.Σ.Ε., ενώ θα έπρεπε να γνωρίζουν τα προβλήματα.

Η συγνώμη του Πρωθυπουργού είναι η πραγματικότητα. Το τονίζω ως υπεύθυνος άνθρωπος κατά τη διάρκεια της απασχόλησής μου με τα κοινά, άλλωστε δεν υπήρξα ποτέ οπαδός κ.λ. της Ν. Δημοκρατίας. Ως Αριστερός μετέχω στο ΚΙΝΑΛ.
Και ερωτάται: Γιατί αυτοί που αρνούνται την ευθύνη τους, ενώ κυβέρνησαν τη χώρα, δεν έκαμαν αγώνα, στην παρούσα Βουλή, με επερωτήσεις, με καταθέσεις Νόμου κλπ για τη λύση του προβλήματος των τραίνων και του ΟΣΕ; Το ερώτημα είναι υπερκομματικό-γενικό, κύριοι πρόεδροι των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, που τίθεται. Έχετε χρέος να απαντήσετε. Θεωρείτε ότι δεν έχετε ευθύνη; Έχετε! Ας το έχουν καταλάβει οι κύριοι: Κ. Καραμανλής, Κ. Σημίτης, Α. Σαμαράς, Α. Τσίπρας.

Αυτή είναι η Αλήθεια.

Αδιαφορήσατε όλοι και δεν είχατε να αντιμετωπίσετε ούτε οικονομική κρίση, ούτε κορωνοϊούς, ούτε απειλές των Τούρκων ηγετών, ούτε την κρίση που εδημιουργήθη, ως συνέπεια του Ρωσοουκρανικού (εμφυλίου) πολέμου, που αυτομάτως με τις «κυρώσεις» κατά της Ρωσίας υπήρξε και υπάρχει ακρίβεια στα τρόφιμα, έλλειψη ενέργειας, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, πανάκριβο και λίγο!
Γνωρίζετε να κάνετε κριτική, με μίσος και πάθος, εκ του ασφαλούς, διότι είστε
Αντιπολίτευση!

Τι έγινε η σύμβαση για την τηλεδιοίκηση του ΟΣΕ και την τηλεκίνηση των τραίνων; Τη στήριζε και η Ε.Ε. (Κομισιόν). Γιατί οι εργολάβοι παράταγαν το έργο. Τι συνέβη; Γιατί άρχισε το έργο και δεν προχώρησε; Θα είχε ήδη γίνει και δεν θα είχαμε το δράμα στα Τέμπη!.. Ποιος δεν ήθελε το έργο;

Υπήρχαν κάποιοι που το πολέμησαν και τι συμφέρον είχαν; Ποιοι είναι αυτοί; Ερωτήματα σοβαρά, που απαιτούν απάντηση!.. από τον παραιτηθέντα, πιστεύω, υπουργό μεταφορών κ. Καραμανλή, που κακώς παραιτήθη, έπρεπε να ενεργήσει ως υπεύθυνος Υπουργός, να προχωρήσει σε Διοικητική Έρευνα, των υπευθύνων για την απουσία σταθμαρχών και να μάθει τι έγινε και άφησαν μόνο τον μοιραίο «σταθμάρχη» για τον οποίο υπήρχε γνωστή η μη κανονική εκπαίδευσή του και η συνεχής μετακίνησή του, από σταθμό σε σταθμό. Δεν τον ήθελαν, φαίνεται λόγω ανικανότητός του για σταθμάρχης. Σοβαρά λάθη και αδιαφορία των συναδέλφων του.

Το δράμα έγινε! Είναι ανάγκη εθνική να δεχθούμε την κατάσταση με ηρεμία και να προχωρήσουμε την Αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας. Να λυθούν άμεσα  τα προβλήματα των σιδηροδρόμων διότι η λειτουργία τους είναι αναγκαία προϋπόθεση στην Αναπτυξιακή Πορεία της χώρας.

Η πατρίδα έχει ανάγκη εθνικής ενότητας για να προχωρήσει.