Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης: Ασύστολα ψεύδη, θράσος και μεγαλοστομίες από τον Κυρ. Μητσοτάκη στην Κέρκυρα

Αλέκος Αυλωνίτης
20 Απριλίου 2023 / 16:42

Πώς σχολιάζει ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ την επίσκεψη του Πρωθυπουργού

ΚΕΡΚΥΡΑ(ΑΛΕΚΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ).  O κ. Μητσοτάκης θα μείνει στην ιστορία της χώρας, ως ο Πρωθυπουργός που έκανε τους πολλούς φτωχότερους και τους λίγους πλουσιότερους με την πρωτοφανή ακρίβεια στα βασικά αγαθά, την ακατάπαυστη αισχροκέρδεια και την παράδοση του κοινωνικού κράτους στον ιδιωτικό τομέα.

- Ως ο Πρωθυπουργός των υποκλοπών, των αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων, της χειραγώγησης της δικαιοσύνης, της καταβαράθρωσης του κοινωνικού κράτους, της διακινδύνευσης της δημόσιας υγείας και της παιδείας.

- Ήρθε στην Κέρκυρα να εκκινήσει τον προεκλογικό του αγώνα μοιράζοντας σε τοπικά και πανελλαδικά ΜΜΕ εικόνες μιας κατάστασης που δεν συνάδει με την πραγματικότητα της χώρας μας και το αβίωτο βίο που ζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας. Πλάι του φυσικά, βρήκε υποστηρικτές τους τοπικούς παράγοντες του νησιού μας αλλά και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, που εδώ και τέσσερα χρόνια έχουν αποτύχει δραματικά να συνεχίσουν ό,τι καλό άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τον τόπο και το λαό του.

- Οι πολίτες κ. Μητσοτάκη βλέπουν τις καταστροφικές σας πολιτικές σε όλο τους το μεγαλείο τόσο στην Κέρκυρα, όσο και στην ελληνική επικράτεια. Τολμήσατε να μιλήσετε για το Νοσοκομείο μας για το οποίο χρειάστηκε να ασκήσω σκληρή κριτική προκειμένου να απομακρυνθεί η αναποτελεσματική διοίκηση που εσείς επιλέξατε, δίχως μέχρι σήμερα να έχει αλλάξει το παραμικρό προς το καλύτερο για τις ανάγκες των πολιτών.

- Μιλήσατε χωρίς ίχνος ενσυναίσθησης για τα μεγάλα θέματα υποδομών του νησιού μας, όπως τις λιμενικές εγκαταστάσεις, το παράλιο μέτωπο, τη διαχείριση απορριμμάτων, τα φράγματα υδροδότησης για τα οποία ασκήσαμε με συνέπεια και ειλικρίνεια την αντιπολιτευτική μας δράση, πάνω στη βάση της μηδενικής σας συνολικής παρουσίας. Είναι πολιτικά ανήθικο να εκστομίζετε διθυραμβικούς μονολόγους και να σας χειροκροτούν οι ντόπιοι συνεργάτες σας για μια δήθεν ανάπτυξη και μια δήθεν βελτίωση των υποδομών της Κέρκυρας.

Εσείς που εγκαταλείψατε τα Κέντρα Υγείας του νησιού μας για να ξεπουλήσετε τις υπηρεσίες υγείας, που αφήσατε το Εθνικό μας Αθλητικό Κέντρο να ρημάξει, φθάνοντας στο σημείο να το σφραγίσετε, όταν μάλιστα ο αρμόδιος Υφυπουργός Αθλητισμού απαντούσε σε διαδοχικές ερωτήσεις μου για τη δήθεν άδικη κριτική που του ασκούσα. Εσείς που δεν παρουσιάσατε κανένα βήμα προόδου για την οριστική παράδοση του παραλιακού μετώπου στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, με τον αρμόδιο Υφυπουργό να απαντά σε επίσης αλλεπάλληλες ερωτήσεις μου στη Βουλή για διαδικασίες και χρονοδιαγράμματα χωρίς αντίκτυπο.

Εσείς που δεν δώσατε καμία προτεραιότητα στη βελτίωση του οδικού μας δικτύου, εσείς που δεν εποπτεύσατε ποτέ τις λειτουργίες του αεροδρομίου μας, εσείς που υποβαθμίσατε τη σημασία του μέτρου του μεταφορικού ισοδύναμου για τους νησιώτες μας, εσείς που αφήσατε απροστάτευτους χωρίς ενίσχυση κατοίκους και επιχειρηματίες στις πληγείσες περιοχές μας από τα μεγάλα πλημμυρικά φαινόμενα και την κλιματική κρίση, εσείς που κόπτεστε δήθεν για τον τουρισμό και τα έσοδά του που δεν κάνατε το ελάχιστο για τη στήριξη των μικρών και οικογενειακών καταλυμάτων μπροστά στην υιοθέτηση ενός παρωχημένου παγκόσμιου μοντέλου μαζικού τουρισμού που υποστηρίζετε, έναντι της βιώσιμης τουριστικής και περιφερειακής ανάπτυξης.

- Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί κ. Μητσοτάκη. Κι αν οι συνεργάτες σας δεν σας υπέδειξαν σωστά τι έχετε να υπερασπιστείτε στο νησί μας και σε όλο το Ιόνιο, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ήταν και είναι παντελώς αντιπαραγωγικοί για τα συμφέροντα του δημοσίου, αλλά και της τοπικής κοινωνίας και της ευημερίας της.

- Κέρκυρα και τα νησιά μας έχουν πλούσια κληρονομιά στον Πολιτισμό, στον Τουρισμό και στο Περιβάλλον. Κληρονομιά που εσείς όχι μόνον δεν παλέψατε για να την στηρίξετε, αλλά κάνατε ό,τι είναι δυνατό για να την τεμαχίσετε, να την απαξιώσετε, να την μεταβιβάσετε σε φίλους και ημετέρους σας προκειμένου να την οικειοποιηθείτε και να καρπωθείτε οφέλη από αυτήν.

- Ευτυχώς, οι μέρες και τα έργα σας τελειώνουν. Ο λαός μας αφυπνίζεται στο δρόμο προς τις κάλπες, αναζητώντας δημοκρατική και προοδευτική διακυβέρνηση για τους πολλούς. Γυρνά την πλάτη σε εσάς που του φορτώνεται συνεχώς νέα και μεγαλύτερα βάρη.
Στις 21 Μάη, η Ελλάδα αλλάζει πρόσωπο!

Υ.Γ.: Η παρούσα πρώτη αποτίμηση της παρουσίας Μητσοτάκη στην Κέρκυρα θα έχει συνέχεια, με ξεχωριστές τοποθετήσεις για όλα τα δήθεν έργα και τη δήθεν ανάπτυξη της Κέρκυρας που επιχείρησε η απελθούσα κυβέρνηση και οι ντόπιοι χειροκροτητές της. Το οφείλουμε στον κερκυραϊκό λαό να είμαστε απέναντι σε όσους υποτιμούν τη νοημοσύνη και πλήττουν την αξιοπρέπειά του.

Αλέξανδρος Αυλωνίτης
Βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ