Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αποφυλακίζεται με «βραχιολάκι» η Εύα Καϊλή- Πάσχα στο σπίτι της

Καϊλή
12 Απριλίου 2023 / 17:19
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Η απόφαση προκάλεσε έκπληξη, καθώς ανακοινώθηκε μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη εμφάνισή της ενώπιον του δικαστηρίου το πρωί της Πέμπτης

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. «Η Ελληνίδα  ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή,  αποφυλακίζεται μετά από τέσσερις και πλέον μήνες πίσω από τα κάγκελα», γράφει το  Euronews, χαρακτηρίζοντας την  «το πιο αναγνωρίσιμο πρόσωπο του σκανδάλου διαφθοράς που κατακλύζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο». Η βουλευτής θα τεθεί πλέον σε κατ' οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, όπως επιβεβαίωσε ο δικηγόρος της, Σβεν Μαρί, στο Euronews.
 
Η απόφαση προκάλεσε έκπληξη, καθώς ανακοινώθηκε μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη εμφάνισή της ενώπιον του δικαστηρίου το πρωί της Πέμπτης.
Υποχρεωτικά για το επόμενο διάστημα θα πρέπει να βρίσκεται στο σπίτι της στις Βρυξέλλες. Εντός της ημέρας το πολύ την Πέμπτη θα αποφυλακιστεί από τη φυλακή Haren  στα βόρεια των Βρυξελλών.
 
«Μπορώ να σας επιβεβαιώσω ότι η κυρία Εύα Καϊλή μπορεί να πάει σπίτι της επειδή τέθηκε υπό ηλεκτρονική παρακολούθηση από τον ανακριτή Μισέλ Κλεζ», είπε ο δικηγόρος της.

Η απελευθέρωση της  ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στην πολύμηνη προσπάθεια των αρχών να ξεκαθαρίσουν ποιος μπορεί να ήταν υπό την επήρεια ξένων κυβερνήσεων ενώ εργαζόταν στο Κοινοβούλιο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η διαδικασία οδεύει προς μια δίκη σύντομα, δήλωσε ο Christian De Valkeneer, καθηγητής ποινικού δικαίου στο Καθολικό Πανεπιστήμιο του Louvain στο Βέλγιο.
 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.