Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Την Μ. Πέμπτη κληρώνει για τη στάθμευση κατά μήκος του Άλσους Γαρίτσας

ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ
12 Απριλίου 2023 / 09:35

Θα αποφασιστεί σε νέα σύσκεψη που θα κάνει η Τροχαία με τον Δήμο Κ. Κέρκυρας συνεκτιμώντας τα δεδομένα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Μ. Πέμπτη αναμένεται να αποφασιστεί αν τελικά θα αξιοποιηθεί ως επιπλέον χώρος στάθμευσης, ο δρόμος κατά μήκος του Άλσους της Γαρίτσας, λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας στο νησί ενόψει του Πάσχα.

Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι εφόσον τελικά απομακρυνθεί το πλέγμα που έχει τοποθετηθεί από την πλευρά της παραλιακής οδού, στο πλαίσιο της εργολαβίας για την ανάπλαση του Άλσους, οι οδηγοί θα μπορούν να σταθμεύουν δίπλα από το ανακαινισμένο πεζοδρόμιο. Ειδικότερα, για τους οδηγούς ΙΧ, θα δοθεί προς χρήση το τμήμα από την διασταύρωση Δεσύλλα έως την κολώνα του Ντούγκλα, ενώ από τον Ανεμόμυλο έως την διασταύρωση Δεσύλλα η στάθμευση θα επιτρέπεται μόνο για τα λεωφορεία.
                                                           
Όπως τόνισε στην «Ε » ο Διοικητής της Τροχαίας Κέρκυρας Κώστας Βλαχόπουλος, οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Μ. Πέμπτη με τη συμμετοχή της Τροχαίας και του Δήμου Κ. Κέρκυρας, όπου θα συνεκτιμηθεί η κατάσταση με βάση και την επισκεψιμότητα στο νησί. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι θα υπάρχει ειδική σήμανση, ενώ ήδη από τη Μ. Δευτέρα υπάρχει αυξημένη τροχονομική παρουσία σε όλη την πόλη της Κέρκυρας. 
 
Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα κυκλοφοριακά μέτρα που ανακοινώθηκαν ενόψει του Πάσχα, η παραλιακή της Γαρίτσας θα χρησιμοποιείται μόνο ως είσοδος στην πόλη με μονοδρόμηση της Λεωφόρου Δημοκρατίας από τον Ανεμόμυλο έως την Κολώνα Ντούγκλα.  Ενώ ως έξοδος θα χρησιμοποιείται η Μητροπολίτου Αθανασίου, η οποία θα αντιδρομηθεί, από την Κολώνα Ντούγκλα έως την διασταύρωση Δεσύλλα.
 
Σε ετοιμότητα

Οι εργασίες πάντως της τοποθέτησης των νέων πεζοδρομίων στο Άλσος Γαρίτσας – Ανεμόμυλου έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, με τον εργολάβο να αναμένει οδηγίες τόσο από τον Δήμο όσο και από την Τροχαία για την αφαίρεση ή μη του πλέγματος. Όσον αφορά πάντως την προστασία των νέων πεζοδρομίων, ο Δήμος σχεδιάζει να τοποθετήσει κολωνάκια, προκειμένου να μην γίνεται η κατάληψή τους από οχήματα που σταθμεύουν παράνομα εκεί, καταστρέφοντάς τα.
 
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ