Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΝΑΣΑ: Οι προσλήψεις στον ΦΟΔΣΑ, νέο κρούσμα «πελατειακής» συμπεριφοράς της κ. Κράτσα;

ΑΝΑΣΑ
10 Απριλίου 2023 / 14:54

«Καταγγέλλονται περίεργες παραλείψεις συνυπολογισμού προσόντων και μορίων βαθμολόγησης που έχουν ως αποτέλεσμα την αλλοίωση της σειράς κατάταξης»

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΑΝΑΣΑ). Πληθαίνουν οι φωνές και οι διαμαρτυρίες εκ μέρους νέων επιστημόνων που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (ΣΟΧ 1/2023) για προσλήψεις προσωπικού στον ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων.

Η περιφερειάρχης, ως πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης των αιτήσεων συμμετοχής στον διαγωνισμό, έχει την υποχρέωση να διαφυλάσσει την νομιμότητα και να προστατεύει τα δικαιώματα των πολιτών όπως περιγράφονται στην προκήρυξη του διαγωνισμού και στο σύνταγμα της χώρας.

Φαίνεται όμως ότι η περιφερειάρχης, έχοντας αποθρασυνθεί από το γεγονός ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της επέτρεψαν το όργιο των πελατειακών προσλήψεων συμβασιούχων στις υπηρεσίες της ΠΙΝ,  από το γεγονός ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της επέτρεψαν να διατηρεί υπάλληλο-γκουβερνάντα στο οικογενειακό της γραφείο επί τρία ολόκληρα χρόνια, φαίνεται ότι επιχειρεί να εφαρμόσει τα ίδια και στις προσλήψεις στον ΦΟΔΣΑ, κυριολεκτικά μπροστά στα «μάτια» του ΑΣΕΠ!

Καταγγέλλονται εν προκειμένω περίεργες παραλείψεις συνυπολογισμού προσόντων και αναλογούντων μορίων βαθμολόγησης που έχουν ως αποτέλεσμα την αλλοίωση της σειράς κατάταξης. Καταγγέλλονται επίσης επιλεκτικές συναντήσεις του τεχνικού διευθυντή του ΦΟΔΣΑ με κάποιους/κάποιες εκ των υποψηφίων.

Είναι γνωστό ότι η νομιμότητα της ύπαρξης και λειτουργίας του ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων εκκρεμεί ενώπιον του ΣτΕ, είναι γνωστό ότι το μόρφωμα αυτό είναι «εργαστήρι» απευθείας αναθέσεων και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος.
Αλήθεια γιατί η πρόσληψη του γενικού διευθυντή δεν έγινε μέσω ΑΣΕΠ; Ο πολυθεσίτης νομικός σύμβουλος συνεχίζει να απολαμβάνει τα προνόμια του;

Η ΑΝΑΣΑ απαιτεί άμεση και καθαρή απάντηση αλλά και δέσμευση από την περιφερειάρχη και πρόεδρο της επιτροπής αξιολόγησης του διαγωνισμού, για την αποκατάσταση των θιγομένων και την ορθή εκτίμηση των προσόντων τους. Το ίδιο απαιτεί και από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ και ιδιαίτερα τους δημάρχους μέλη του.

Σε κάθε περίπτωση, κι επειδή ο χρόνος της κ. Κράτσα τελειώνει, όπως τελειώνει και ο χρόνος όσων την καλύπτουν και την υποστηρίζουν, ο ΦΟΔΣΑ, οι αναθέσεις του και οι προσλήψεις του θα επανελεγχθούν για την απόδοση του δικαίου.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά