Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μετά το Πάσχα η σφράγιση του πάρκινγκ της Κάτω Πλατείας

Πάρκινγκ
10 Απριλίου 2023 / 10:27

Κώστας Ζορμπάς: Ακόμα και αν όλα βρεθούν εντάξει από τον έλεγχο, υποχρεωτικά θα πρέπει να γίνει εφαρμογή της απόφασης σφράγισης, έστω και αυθημερόν.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τέλος μετά τις μέρες του Πάσχα, αναμένεται να μπει στις παλινωδίες για τη λειτουργία του ελεγχόμενου χώρου στάθμευσης της Κάτω Πλατείας. Αν και η αρχική εκτίμηση ήταν ότι θα κλείσει μέσα στη Μεγάλη Βδομάδα, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε μια άνευ προηγουμένου αναστάτωση στο νησί που βουλιάζει από χιλιάδες επισκέπτες και οχήματα αυτήν τη συγκεκριμένη περίοδο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της "Ε", μολονότι σήμερα έληγε η προθεσμία για τη σφράγιση, ο Δήμος κατέθεσε έγγραφο για αναστολή εκτέλεσης και προσωρινής διαταγής σφράγισης του υπαίθριου χώρου στάθμευσης. 

Όπως αναφέρει στην "Ε" ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Κώστας Ζορμπάς, «η Διεύθυνση Μεταφορών θα διενεργήσει μετά το Πάσχα τον νέο έλεγχο που απαιτείται για να ελέγξει την πληρότητα του φακέλου και τις εκκρεμότητες που είχαν διαπιστωθεί το καλοκαίρι. Λόγω της απόφασης αναστολής άδειας, ακόμα και αν όλα βρεθούν εντάξει, η Περιφέρεια υποχρεώνεται από τον νόμο να προχωρήσει την υλοποίηση της σφράγισης, ακόμα και εάν αυτό γίνει πολύ σύντομα, αυθημερόν ή μέσα σε ένα διήμερο».

Είναι αδειοδοτημένο;

Όσον αφορά το επίμαχο ερώτημα εάν αυτή τη στιγμή το πάρκιγκ είναι αδειοδοτημένο, ο Αντιπεριφερειάρχης εξηγεί ότι μέχρι πρότινος υπήρχε άδεια, βάσει της τυπικής «αναγγελίας αδειοδότησης» που είχε λάβει ο Δήμος, ταυτόχρονα με την υποβολή των δικαιολογητικών. 
«Γι' αυτό τον λόγο και η πρόσφατη απόφαση της Διεύθυνσης Μεταφορών αναφερόταν σε αναστολή της αναγγελθείσας αδειοδότησης» συμπληρώνει.   

Εκκένωση του χώρου

Η πιο δύσκολη στην εφαρμογή της προϋπόθεση ωστόσο εκτιμάται ότι θα είναι η εκκένωση του πάρκινγκ, καθώς μέσα σε αυτό βρίσκονται συχνά αυτοκίνητα που μένουν και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο Δήμος πάντως διαβεβαιώνει ότι ο φάκελος είναι πλήρης και ο μόνος λόγος που δημιουργήθηκε αυτή η αναστάτωση ήταν ότι ο έλεγχος της Διεύθυνσης Μεταφορών πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο, περίοδο που ακόμα εκτελούνταν εργασίες στο χώρο.

Είσπραξη 3 ευρώ

Υπενθυμίζεται ότι από την περασμένη Δευτέρα μπήκε σε λειτουργία και το ηλεκτρονικό σύστημα στάθμευσης, χωρίς ακόμα χρονοχρέωση, με το εισιτήριο ενιαίο στα 3 ευρώ, όπως και πριν.

Ωστόσο οι μόνιμοι κάτοικοι έχουν από την πρώτη στιγμή αντιδράσει, και δεν λείπουν οι περιπτώσεις που αρνούνται να πληρώσουν λόγω της στέρησης νόμιμης αδειοδότησης.

Πάγιο αίτημά τους είναι οι χώροι στάθμευσης για τους κατοίκους της παλιάς πόλης, το οποίο και παραμένει σημείο τριβής με τον Δήμο.  

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ