Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εγκαίνια της έκθεσης του χαράκτη Α. Τάσσου (photos)

Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας
06 Απριλίου 2023 / 21:08
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Την οργάνωση της έκθεσης ανέλαβε η Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας σε συνεργασία με την «Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών Α. Τάσσος».

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης του Αναστάσιου Αλεβίζου (Α. Τάσσου) την Πέμπτη 06/04. Την οργάνωση της έκθεσης ανέλαβε η Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας σε συνεργασία με την «Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών Α. Τάσσος».



Η έκθεση αποτελείται από ξυλογραφίες, σχέδια και ξύλινες πλάκες, έργα που το κερκυραϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να τα απολαύσει για πρώτη φορά ενώ πολλά από τα έργα δεν έχουν εκτεθεί δημόσια στο παρελθόν. Το παρόν στα εγκαίνια έδωσαν αρκετοί φιλότεχνοι, ανάμεσά τους και η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου.



Την επιμέλεια της έκθεσης και τα κείμενα υπογράφει ο Γιάννης Μπόλης, Ιστορικός της Τέχνης, ο οποίος συνεργάζεται με την Πινακοθήκη για δεύτερη φορά, μετά την αναδρομική έκθεση «Βάσω Κατράκη, Βίωμα & Ιστορία».


 Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 09/07, ενώ θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά από τις 10π.μ. έως τις 4μ.μ. εκτός από Δευτέρες και επίσημες αργίες.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.