Τετάρτη 27.09.2023 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συναυλία της Φιλαρμονικής Εταιρείας «Μάντζαρος» τη Μ. Δευτέρα στο Δημοτικό Θέατρο

Φιλαρμονική Εταιρεία "Μάντζαρος"
01 Απριλίου 2023 / 13:01

Η φετινή συναυλία της Μ. Δευτέρας είναι αφιερωμένη στον «κοινό» άνθρωπο και σκοπό έχει να μεταφέρει το μήνυμα ότι, η ειρήνη είναι καλύτερη από τον πόλεμο

ΚΕΡΚΥΡΑ (Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρος).Το μουσικό σώμα της «Φιλαρμονικής Εταιρείας Μάντζαρος» πραγματοποιεί και φέτος την καθιερωμένη συναυλία της Μεγάλης Δευτέρας, ενόψει των ημερών των Αγίων Παθών.
 
Η φετινή συναυλία της Μ. Δευτέρας είναι αφιερωμένη στον «κοινό» άνθρωπο και σκοπό έχει να μεταφέρει το μήνυμα ότι, η ειρήνη είναι καλύτερη από τον πόλεμο.
 
Θα ακουστούν τα εξής έργα:
 
α] Aaron Copland: «Fanfare for the common man». Το έργο συνδυάστηκε με την είσοδο των ΗΠΑ στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και το εμπνεύστηκε από ένα λόγο του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Henry A. Wallace, στον οποίο διακήρυξε την ανατολή του ‘’Αιώνα του απλού ανθρώπου’’.
 
β] Karl Jenkins: «The Armed Man» με υπότιτλο ‘’A Mass for peace’’. Το έργο γράφτηκε για τους εορτασμούς της χιλιετίας και είναι αφιερωμένο στα θύματα του Κοσσυφοπεδίου. Είναι ουσιαστικά ένα αντιπολεμικό έργο το οποίο περιλαμβάνει κείμενα από πέντε γλώσσες Λατινικά, Γαλλικά, Αγγλικά, Αραβικά και Ελληνικά, των συγγραφέων Ράντγιαρντ Κίπλινγκ, Άλφρεντ Τέννυσον και Κίτσι Τόγκε, ο οποίος επέζησε από τη βομβιστική επίθεση στη Χιροσίμα. Περιλαμβάνονται επίσης κείμενα από τη Βίβλο και την Αποκάλυψη. Ένας συνδυασμός κειμένων σε ένα έργο για την ειρήνη το οποίο σηματοδοτεί την επιθυμία για μια νέα χιλιετία θρησκευτικής και εθνικής ανεκτικότητας.
 
Το μήνυμα του έργου είναι ‘’ειρήνη όχι πόλεμος’’ και ‘’αποδοχή της διαφορετικότητας’’.
Ο Karl Jenkins, έχει συνθέσει ένα έργο ομορφιάς, ελπίδας, αλλά και φρίκης και απόγνωσης.
 
Στο έργο συμμετέχει η Χορωδία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου σε διδασκαλία Δημήτρη Κτιστάκη.
 
γ] Θα ακουστεί επίσης το πασίγνωστο έργο του Τomaso Giovanni Albinoni «Adagio in G minor» για solo βιολοντσέλο με σολίστ τον βιολοντσελίστα Χρήστο Χατζηναθαναήλ, ενώ στο εκκλησιαστικό Όργανο θα ερμηνεύει η Μαρία Καλουτσάκη.
 
Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας θα ακουστούν γνωστά πένθιμα εμβατήρια μεταξύ αυτών τα περίφημα έργα:
 
δ] «Παθητική» του Αλ. Γκρεκ και
 
ε] «La Madruga» του Abel Moreno Gomez.
 
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Μ. Δευτέρα 10/04/2023 και ώρα 21:00 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας.
 
Την συναυλία θα διευθύνει ο Αρχιμουσικός της «ΦΕΜ» κ. Σωκράτης Άνθης.
 
Το αντίτιμο των εισιτηρίων θα είναι 8€ για ενήλικες και 5€ για παιδιά. Εισιτήρια θα προπωλούνται από την Δευτέρα 03/04/2023 και κάθε μέρα (πλην Κυριακής των Βαΐων) στο κτήριο της «Φιλαρμονικής Εταιρείας Μάντζαρος», οδός Φιλαρμονικής αρ. 23, ώρες 10:00 πμ12:00 μμ και 18:00 μμ 20:00 μμ, καθώς και κατά την ημέρα της συναυλίας, 1 ώρα προ της έναρξης αυτής στο Δημοτικό Θέατρο.
 
Πληροφορίες: 697 6835014