Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«ΕΠΑΝΑCYΣTAΣH ‘21» από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (ΕΙΜ)
31 Μαρτίου 2023 / 18:36
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Πρόκειται για ένα εγχείρημα μέσω του οποίου το ΕΙΜ επιχείρησε, βασιζόμενο στα πορίσματα της σύγχρονης ιστορικής έρευνας για την Επανάσταση του 1821, να επανα-συστήσει στο κοινό τα πολύτιμα κειμήλια που διαθέτει

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το επετειακό πρόγραμμα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου (ΕΙΜ) το οποίο σχεδιάστηκε στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης με πλήρη τίτλο «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ΄21: η συμβολή του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου στους επετειακούς εορτασμούς για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης», δημιουργήθηκε με το βλέμμα στραμμένο προς την κοινωνία. Μέσω αυτού, το ΕΙΜ προσπάθησε να επανα-συστήσει στο κοινό τα πολύτιμα κειμήλια που διαθέτει, προσεγγίζοντας μέσα από ένα νέο πρίσμα τις αιτίες, τα πρόσωπα, τα γεγονότα, τις συνθήκες και τα αποτελέσματα του Αγώνα της Ανεξαρτησίας.

Την ομιλία θα πραγματοποιήσουν οι:

Νατάσα Καστρίτη, Ιστορικός Τέχνης, Γενική Επιμελήτρια Συλλογών
Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Ρεγγίνα Κατσιμάρδου, Ιστορικός, Επιμελήτρια Αρχείου Ιστορικών Εγγράφων.
Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Πέμπτη 06/04 στις 18:00 μέσω του ακόλουθου συνδέσμου https://ionio-gr.zoom.us/j/93377045706

Meeting ID: 933 7704 5706

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ([email protected]) ή τηλεφωνικά (26610.87439).

Επίσημος ιστότοπος: https://museum.ionio.gr/

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Facebook https://www.facebook.com/ionianuniversitymuseum
Instagram https://www.instagram.com/ionianuniversitymuseum/
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.