Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ικανοποίηση Κερκυραϊκού Γ.Σ. με την εξέλιξη για το Κλειστό στις Αλυκές

Κ.Γ.Σ.
31 Μαρτίου 2023 / 14:56
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

«Για 42 χρόνια ο Κερκυραϊκός ΓΣ σε όσες πόρτες κι αν χτύπαγε εισέπραττε μόνο υποσχέσεις»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αίσθημα ικανοποίησης ενημερώθηκε ο Κ.Γ.Σ. για την προκήρυξη του μειοδοτικού διαγωνισμού για τον ανάδοχο του έργου του γυμναστηρίου μας στις Αλυκές.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

Συγκίνηση, χαρά, ενθουσιασμός  αλλά και αισιοδοξία. Αισιοδοξία βάσιμα τώρα πια αφού για 42 χρόνια ο Κερκυραϊκός ΓΣ σε όσες πόρτες (και ήταν πολλές!) και αν απευθύνετο εισέπραττε μόνο υποσχέσεις.
              
Η οραματικότητα, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των διαχρονικών παραγόντων του ιστορικού συλλόγου, να αγοράσουν το οικόπεδο με μοναδικό στόχο την ανέγερση αθλητικών εγκαταστάσεων και η πολύχρονη προσπάθεια για την απαραίτητη  «ωρίμανση» του έργου εξασφαλίζοντας τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις, μελέτες και τέλος την οικοδομική άδεια, αποδεικνύεται ότι δεν ήταν καθόλου περιττός , όπως κακόβουλα διέδιδαν κύκλοι πολιτικοί και τοπικοί παράγοντες!

Η κα Υδραίου, η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Δ.Ν. αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, απευθύνθηκε στην διοίκηση του ΚΓΣ κάνοντας τους γνωστή την επιθυμία της  το σημαντικό για την τοπική κοινωνία αθλητικό έργο να το αναλάβει ο Δήμος. Την στιγμή μάλιστα που οι απαντήσεις άλλων  θεσμικών παραγόντων ήταν ότι το έργο «είναι ΦΑΡΑΩΝΙΚΟ» ή ότι «ΘΑ το εντάξουμε στο επόμενο «ΕΣΠΑ»!

Με εργατικότητα, μεθοδικότητα, επιμονή και υπομονή η προσπάθεια της Δημάρχου και των συνεργατών της,  προσπερνώντας τα δεκάδες εμπόδια που εμφανίζονταν, είχε αίσιο τέλος, όχι μόνο ως προς την ένταξη του σε πρόγραμμα (από το ΠΔΕ του ΥΠΕΣ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ») , αλλά και στην δημοσίευση του διαγωνισμού για την ανακήρυξη του μειοδότη κατασκευαστή.

Η δικαίωση των προσπαθειών του Κερκυραϊκού ΓΣ ( διαθέτοντας ολοκληρωμένο φάκελο μελέτης) για σύγχρονες και επαρκείς αθλητικές εγκαταστάσεις  είναι ένα δείγμα της ευθύνης των παραγόντων, των μελών, των αθλητών και προπονητών του συλλόγου, να συνεχίζουν να προσφέρουν πολύπλευρα στην τοπική και όχι μόνο κοινωνία της Κέρκυρας.

130 χρόνια διαρκούς, αέναης πολύπλευρης προσφοράς που αναδύεται από μια τεράστια παρακαταθήκη, ενοποιείται μέσω μια κοινής πολιτιστικής  ιστορίας με την πόλη μας, άλλα διατηρείται πάνω απ΄όλα από τον ζήλο, το μεράκι και το οραματικότητα των νεώτερων στον ιστορικό τούτο σύλλογο!

Οι δυο τελευταίος  στροφές του ύμνου του ΚΓΣ που αφιέρωσε ο Κωστής Παλαμάς στο σωματείο, ήταν και θα είναι οδηγός παραγόντων, αθλητών, προπονητών!
«…..νικάει όποιος παλαίβει
Στυλώστε τα κορμιά»

Το ΔΣ του ιστορικού Κερκυραϊκού ΓΣ (1893)

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.