Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ιδρυση Δημόσιου ΙΕΚ στη Βόρεια Κέρκυρα

ΙΕΚ
30 Μαρτίου 2023 / 14:55

Το Συμβούλιο Σύνδεσης με την αγορά εργασίας έκανε ομόφωνα αποδεκτό το αίτημα του Δήμου

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ). Η αναγκαιότητα ίδρυσης Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Βόρειας Κέρκυρας αναγνωρίστηκε ομόφωνα  στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Σύνδεσης με την παραγωγή και την αγορά εργασίας ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ (ΣΣΠΑΕ Ιονίων Νήσων).

Το αίτημα για τη λειτουργία παραρτήματος Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόρειας Κέρκυρας υποβλήθηκε πλήρως εμπεριστατωμένα στο Υπουργείο Παιδείας /Δ/νση εφαρμογής επαγγελματικής κατάρτισης /τμήμα Α οργάνωσης και εφαρμογής επαγγελματικής κατάρτισης από το Δήμαρχο Μαχειμάρη Γεώργιο το Φεβρουάριο του 2023 με το υπ’ αριθμ. 1697/28-2-2023 έγγραφό του. Σημειώνουμε ότι την επιστημονική τεκμηρίωση έκανε ο οικονομολόγος-λογιστής κ. Σπυρίδων Ρίζος.

Ακολούθησε το Μάρτιο 29-3 2023 η συνεδρίαση του ΣΣΠΑΕ Ιονίων Νήσων, όπου έκανε ομόφωνα αποδεκτή την πρόταση –αίτημα του Δήμου για λειτουργία παραρτήματος Δ ΙΕΚ , κάνοντας ταυτόχρονα αποδεκτή τη δημιουργία ειδικοτήτων που προτάσσονται μετά από έρευνα και δη:

Α. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ή ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ.
Β. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.

Οι ειδικότητες που προτείνονται, ευεργετούν τόσο τη στήριξη του τουριστικού προϊόντος, τη στήριξη διοικητικών στελεχών αλλά και των στελεχών  με σχέση με την οικονομία.
 
Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης, σε δήλωση του τόνισε πως η ομόφωνη απόφαση του οργάνου, ήρθε να δικαιώσει ένα από τα βασικά αιτήματα του Δήμου και κυρίως να δώσει διέξοδο σε άτομα για μεταλυκειακή εκπαίδευση -είτε μέσω πανελληνίων εξετάσεων είτε και παλαιότερων απόφοιτων λυκείου- με εξασφαλισμένη την επαγγελματική τους αποκατάσταση  και παράλληλα την δυνατότητα μέσα από κατατακτήριες εξετάσεις να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ αναγνωρίζοντας τον χρόνο σπουδών που θα έχουν φοιτήσει στο ΙΕΚ.
 
Ευχαρίστησε  δε δημόσια όλα τα παρόντα μέλη στην ως ανω συνεδρίαση για την θετική-καθοριστική  τους στάση και την αναγνώριση της αναγκαιότητας λειτουργίας παραρτήματος Δ ΙΕΚ στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας. Ειδικότερα τους κ.κ: Πιτσινή Πέτρο Δ/ντή ΔΙΕΚ Κέρκυρας, Σπίνο Παναγιώτη Δ/ντή ΔΙΕΚ Ζακύνθου, Αβούρη Δημήτριο Δ/ντή ΕΠΑΛ Ζακύνθου, Σγούρο Αναστάσιο Δ/ντή ΠΕΠΑΛ Κέρκυρας, Βερναρδάκη Σπυρίδωνα Δ/ντή της ΕΠΑΣ Μαθητείας της ΔΥΠΑ Κέρκυρας , Βούλγαρη Σπυρίδωνα Πρόεδρο Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, Μουζακίτη Κων/νο μέλος ΔΣ της ΕΣΕΕ, Γκούση Κων/νο εκπρόσωπο εργαζομένων, Κοντοσώρο Κων/νο εκπρόσωπο εργαζομένων, Αγριόπουλο Αθανάσιο αναπλ/τή προϊστάμενο ΙΕΚ Κέρκυρας Υπουργείου Τουρισμού. Επίσης τον οικονομολόγο Σπυρίδωνα  Ρίζο για τη συμβολή του στην τεκμηρίωση της πρότασης.
 
Τέλος τόνισε πως πρωταρχικός στόχος της Δημοτικής Αρχής Βόρειας Κέρκυρας είναι η αναβάθμιση της εκπαίδευσης και  η δια βίου μάθηση. Επόμενος μεγάλος στόχος είναι η ίδρυση και λειτουργία ΕΠΑΛ στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας.