Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ομοφωνία στο δ.σ Βόρειας Κέρκυρας για αποχώρηση από τη ΔΙΑΔΕΥΑΚ

ΔΙΑΔΕΥΑΚ
30 Μαρτίου 2023 / 11:38

Ομόφωνα και για τη δημιουργία Τομέα ΕΚΑΒ Βόρειας Κέρκυρας με προϋπόθεση την πλήρη στελέχωση

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την αποχώρηση από τη Διαδημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κέρκυρας (ΔΙΑΔΕΥΑΚ) αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κέρκυρας στη χθεσινή του συνεδρίαση.

Το επόμενο βήμα θα είναι να καταθέσει ο Δήμος προς την ΔΙΑΔΕΥΑΚ, αίτημα για την παραχώρηση χρήσης αντλιοστασίων, γεωτρήσεων και πηγών υδροδότησης που ανήκουν χωροταξικά σε αυτόν. 

Μετακίνηση εργαζομένων

Παράλληλα ο Δήμος θα κάνει αίτημα για να εγκριθεί η μετακίνηση εργαζομένων των πρώην Καποδιστριακών Δήμων του Βορρά, προκειμένου να στελεχωθεί η νέα ΔΕΥΑ.
Εκτιμάται ότι πρόκειται για 28 περίπου εργαζομένους, μόνιμους και εποχιακούς.

Το θέμα της σύστασης αυτόνομης και ανεξάρτητης Εταιρείας ΔΕΥΑ εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με τη Λαϊκή Συσπείρωση να ζητά τη σύσταση Υπηρεσίας και όχι Εταιρείας.

Όπως αναφέρει στην "Ε" ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Νίκος Μουζακίτης «ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας έχει εξασφαλίσει ήδη τη σύμφωνη γνώμη του ΔΣ της ΔΙΑΔΕΥΑΚ, το οποίο αποφάσισε κατά πλειοψηφία την σύσταση αυτόνομης ΔΕΥΑ, όποτε ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας θα είναι έτοιμος».

Το θέμα που ήταν εγγεγραμμένο στην ημερήσια διάταξη «Υλοποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας τους Δήμου (ΟΕΥ) - Ενεργοποίηση και Έναρξη Λειτουργίας Υπηρεσίας Ύδρευσης» αποσύρθηκε λόγω της προηγούμενης απόφασης για σύσταση αυτόνομης ΔΕΥΑ.  

ΕΚΑΒ Βόρειας Κέρκυρας

Ομοφωνία επικράτησε και για τη δημιουργία Τομέα ΕΚΑΒ Βόρειας Κέρκυρας. Η δημιουργία Τομέα ωστόσο συνοδεύεται από την απαραίτητη προϋπόθεση να υπάρξει πλήρης στελέχωση σε έμψυχο δυναμικό και ασθενοφόρα, για να μην επαναληφθούν εικόνες ανάλογες με τον Τομέα της Νότιας Κέρκυρας που υπολειτουργεί.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ - ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ