Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Αστέρας Πετριτή στον τελικό του κυπέλου 4-0 τον ΑΟ Κέρκυρα

ΕΠΣΚ: Κύπελλο «Σταύρος Σαββανής»
29 Μαρτίου 2023 / 19:20
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο αγώνας κυπέλλου ανάμεσα σε ΑΟ Κέρκυρα και Αστέρα Πετριτή ήταν ο 2ος και τυπικής σημασίας,

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο αγώνας κυπέλλου ανάμεσα σε ΑΟ Κέρκυρα και Αστέρα Πετριτή ήταν ο 2ος και τυπικής σημασίας, αφού ο Αστέρας με τη νίκη του 3-0 στο α΄ ματς είχε κλειδώσει το εισιτήριο για τον τελικό, εκεί που θα βρει την ΑΕ Λευκίμμης η οποία πέρασε με δυο νίκες στον ημιτελικό το εμπόδιο του Οδυσσέα Αυλιωτών.
Βέβαια το τελικό 4-0 του Αστέρα και η νίκη περνάνε σε δεύτερη μοίρα, αφού προηγήθηκε μια άνευ προηγουμένου αναστάτωση λόγω της μη αδειοδότησης διεξαγωγής του αγώνα στο ΕΑΚΚ. Οι δυο ομάδες ήθελαν να γίνει το ματς, αυτό συμφώνησαν με την διοργανώτρια και βρέθηκε η λύση το γήπεδο της ΕΠΣΚ στο Κανόνι.

Είναι χαρακτηριστική η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, του προπονητή του ΑΟ Κέρκυρα κ. Ι. Χονδρογιάννη όταν 3 ώρες πριν την έναρξη έμαθε για το πρόβλημα που προέκυψε. Αναφέρει χαρακτηριστικά… «Αθάνατη ελληνική πολιτεία… δεν θα πω τίποτε άλλο…  απλά θα ενημερώσω τους φιλάθλους και των δυο ιστορικών ομάδων του νησιού μας ΑΟ Κέρκυρα και Αστέρα Πετριτή ότι 3 ώρες πριν την έναρξη θυμήθηκαν εκεί στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να ανακαλέσουν την άδεια του ΕΑΚΚ !!! Τα θερμότατά συγχαρητήρια μου!!!».

Για το παιγνίδι δεν μπορούμε να αναφέρουμε πολλά. Όπως μας ενημέρωσε ο αθλητικογράφος Μιχ. Γραμμένος που βρέθηκε στο γήπεδο, ο Αστέρας ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του ματς, έφτασε εύκολα και δίκαια στο 4-0, ενώ ο ΑΟ Κέρκυρα έδειξε μαχητικότητα, προσπάθησε οι παίκτες του γνώριζαν τις δυσκολίες του ματς, αλλά έκαναν ότι μπορούσαν καλύτερα ως το σφύριγμα της λήξης.
Άλλωστε η ομάδα του ΑΟ Κέρκυρα, μετά την επιστροφή της σε επίσημους αγώνες, έχει κάνει βήματα μπροστά, όχι απλά ανέβηκε άμεσα κατηγορία, σταθεροποιήθηκε φέτος στην Α΄ αλλά έφτασε και στους 4 του κυπέλλου, πράγμα που δείχνει ότι βαδίζει σωστά και το κτίσιμο από την αρχή θέλει χρόνο.      

Ο Σούκερας ήταν ο πρωταγωνιστής στο ματς, έκανε χατ τρικ αφού άνοιξε το σκορ στο 12΄με ωραία ατομική ενέργεια, ο ίδιος στο 53΄έγραψε το 2-0 και με κεφαλιά στο 85΄έκλεισε το σκορ, ενώ ενδιάμεσα είχε πετύχει με πλασέ ο Τσιάβος στο 3-0 στο 57΄.

Διαιτητές: Τόμπρος, Μιχαλάς, Σατκλίφ.
ΑΟ Κέρκυρα (Ι. Χονδρογιάννης): Ζερβός,Καποδίστριας, Κουλούρης, Σκολαρίκης, Παϊπέτης, Φωτιάδης, Μπαμιόγλου, Γκόγκος, Λυκόκας, Χανδρινός, Μποζίκης (έπαιξαν και οι Μπρεντάνος, Καλούδης, Τσαντίλας, Κοσκινάς).
Αστέρας Πετριτή (Ι. Σφακιανάκης): Δήμας Γαρδικιώτης Πούλος, Ρουμελιώτης, Στούπας Σπ., Τσιάβος Χ., Θηραίος, Λέσσης Γερ., Ιγκόρ,  Σούκερας, Γεωργακόπουλος (έπαιξαν και οι Βάσσαλος Αγ., Λέσσης Π., Γεωργοπάλης, Στούπας Δ., Γραμμένος Δ.).
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια