Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νόμιμος ο κος Παπαθανάσης; μπορεί. Ικανός σίγουρα ΟΧΙ!

Κώστας Κιτσάκης
28 Μαρτίου 2023 / 16:42

Γράφει ο Κώστας Κιτσάκης

Είδε το φως της δημοσιότητας η υπόθεση που αφορά τον υφ. Αναπτύξεως της ΝΔ κ. Παπαθανάση, σχετικά με την δανειοδότηση κατά το παρελθόν και την μετέπειτα πτώχευση της τεχνικής εταιρίας που ο κος υφ. Αναπτύξεως της ΝΔ Παπαθανάσης ήταν (η είναι) συνδεδεμένος.

Διαβάσαμε προσεκτικά την σχετική ανακοίνωση της τράπεζας Γιουρομπανκ, που δημοσίευσε η ίδια για να δώσει την δική της εκδοχή της ιστορίας και της πορείας των δανειακών υποχρεώσεων έως και σήμερα του κ υφυπουργού της ΝΔ.

Μελετήσαμε την σχετική ανακοίνωση της ΝΔ που υποστηρίζει ότι ο κος υφυπουργός αναπτύξεως σε όλες τις φάσεις της ιστορίας αυτής υπήρξε καθ’ όλα νόμιμος και τήρησε ότι προβλέπει η νομοθεσία για να διευθετήσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την δανειακή σύμβαση της συνδεδεμένης με αυτόν εταιρίας προς την τράπεζα, η οποία κατόπιν προσέφυγε στο υφιστάμενο πλαίσιο του πτωχευτικού κώδικα ώστε να οδηγηθεί σε πτώχευση – εκκαθάριση κλπ, όπως άλλωστε κάνουν και πολλές εταιρίες στην Ελλάδα.

Τι το μεμπτό η παράνομο υπάρχει; Κατά την ΝΔ απολύτως τίποτα και σωστά όλα ήταν νόμιμα, κανένας δεν το αμφισβητεί αυτό.

Έλα όμως που ο κος Παπαθανάσης είναι υφ. Αναπτύξεως χειρίζεται η έχει την πολιτική ευθύνη όλων των αναπτυξιακών εργαλείων της χώρας μας και έχει κομβική θέση στον σχεδιασμό των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της Ελλάδας στην κυβέρνηση της ΝΔ.

Διαβάζοντας δε το βιογραφικό του κ Παπαθανάση, που επίσης είδε το φως της δημοσιότητας, βλέπουμε ότι από το 1989 είχε τοποθετηθεί σε καίριες θέσεις του δημοσίου, η εταιρών του δημοσίου σε όλες σχεδόν της κυβερνήσεις της ΝΔ και ήταν μέχρι πρότινος και διευθυντής του κόμματος.

Εκ του ασφαλούς πορευόταν ο κ. Παπαθανάσης όπου ήταν διορισμένος από το κόμμα, όμως όταν επιχείρησε στην ελεύθερη αγορά, η τεχνική εταιρία με την οποία συνδέεται δεν τα κατάφερε όπως προκύπτει από τα δεδομένα. Όταν βρέθηκε σε δύσκολη οικονομική θέση η εταιρία την περίοδο έως το 2015, δεν μπόρεσε να ανακάμψει και εν τέλει οδηγήθηκε σε διαδικασία πτώχευσης.

Όπως λέει και ο σοφός λαός ο καλός καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται και ο κος υφυπουργός με το πλούσιο κομματικό βιογραφικό στην φουρτούνα βυθίστηκε το καράβι του. Σε αντίθεση χιλιάδες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της χώρας άντεξαν την κρίση, με δυσκολία, με κόπο, με πόνο, άντεξαν όμως έως και σήμερα και συνεχίζουν με ήθος, αξιοπρέπεια και αισιοδοξία, προβλέποντας σε ένα καλύτερο μέλλον με ελπίδα για τις ίδιες και τους εργαζομένους σε αυτές.

Σε αυτό το μέλλον που ελπίζουμε όλοι, άνθρωποι σαν τον κο Παπαθανάση δεν διαθέτουν την ικανότητα και το ήθος να οδηγήσουν την Ελλάδα στο μέλλον. Μπορεί λοιπόν ο κος υφ. Αναπτύξεως της ΝΔ να ήταν καθόλα νόμιμος, σίγουρα όμως δεν είναι ικανός.

Κώστας Κιτσάκης
Συντονιστής Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων ΝΕ Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ