Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απομακρύνονται τα πεπαλαιωμένα στέγαστρα από τις στάσεις

ΣΤΕΓΑΣΤΡΑ
24 Μαρτίου 2023 / 13:41

36 νέα στέγαστρα θα τοποθετηθούν τόσο περιφερειακά όσο και εντός της πόλης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην αποξήλωση και απομάκρυνση πεπαλαιωμένων και επικίνδυνων στεγάστρων στις στάσεις των λεωφορείων προχωράει ο Δήμος Κ. Κέρκυρας.
 
Σήμερα το πρωί ακόμη ένα στέγαστρο επί της οδού Γ. Θεοτόκη στο Σαρόκο αφαιρέθηκε από την Διεύθυνση Επιχειρησιακού Έργου του Δήμου,λόγω ταλάντευσής του.

Τα στέγαστρα σε πολλές περιπτώσεις προβλέπεται να αντικατασταθούν με νέα, στο πλαίσιο του έργου που χρηματοδοτείται από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων για τη δημιουργία ή αναβάθμιση των στάσεων, συνολικού προϋπολογισμού 133.469, 88 ευρώ με φορέα υλοποίησης τον Δήμο.

36 στέγαστρα στάσεων

Πρόκειται για 36 στέγαστρα στάσεων, τα οποία θα ξεκινήσουν να τοποθετούνται μετά το Πάσχα. 

Τα στέγαστρα, εκτός της προστασίας που θα παρέχουν στους επιβάτες, θα διαθέτουν ασφάλεια στην χρήση, άνετο περιβάλλον αναμονής, χώρο στάθμευσης και ελιγμών για αναπηρικό καροτσάκι, επαρκή φωτισμό, ηλεκτρονική πληροφόρηση επιβατών και κατάλληλο σημείο ανάρτησης πληροφοριακού υλικού.

Το έργο χρηματοδοτείται με 100.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών και το υπόλοιπο (33.469, 88) θα καλυφθεί από ιδίους πόρους του Δήμου.
Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στα πλαίσια συμμετοχής του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στο πρόγραμμα «100 Ευφυείς Πόλεις» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (100 Intelligent Cities Challenge).

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ