Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαμαρτυρία αλληλεγγύης προς τον λαό της Γαλλίας από το Εργατικό Κέντρο

Αλληλεγγύη
23 Μαρτίου 2023 / 11:09

Εργατικό Κέντρο: «Λίγο πριν την κινητοποίηση οι προξενικές αρχές φρόντισαν να υποστείλουν τη σημαία από τα γραφεία του γαλλικού Προξενείου και να μισοσκεπάσουν το έμβλημα της Γαλλίας»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παράσταση διαμαρτυρίας έκανε χθες το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο  στο Προξενείο της Γαλλίας στην Κέρκυρα, για να εκφράσει την αλληλεγγύη της εργατικής τάξης του νησιού στους εργαζόμενους και στον λαό της Γαλλίας, που όλο αυτό το διάστημα διεξάγει ηρωικό αγώνα ενάντια σε αντεργατικές-αντιλαϊκές πολιτικές, όπως η αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μακρόν.

Το Εργατικό Κέντρο σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου ήταν ζωσμένη από αστυνομικές δυνάμεις απ' όλες τις πλευρές ενώ λίγο πριν την κινητοποίηση οι προξενικές αρχές φρόντισαν να υποστείλουν τη σημαία της Γαλλίας από τον δεύτερο όροφο του κτηρίου που στεγάζονται τα γραφεία του Προξενείου στο νησί και να μισοσκεπάσουν το έμβλημα της Γαλλίας για να κρυφτούν.

«Τον φόβο μας να έχουν! Την ίδια ώρα τα συνθήματα των συγκεντρωμένων όπως "Αλληλεγγύη το όπλο των λαών-Νίκη στον αγώνα των Γάλλων εργατών" δονούσαν την ατμόσφαιρα!» αναφέρει χαρακτηριστικά το Εργατικό Κέντρο στη σχετική ανακοίνωση.



Στην ομιλιά του στους συγκεντρωμένους ο Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων  Σπύρος Κανταρέλης, αφού εξέφρασε την αλληλεγγύη των εργαζομένου της Κέρκυρας στην εργατική τάξη της Γαλλίας, μεταξύ άλλων τόνισε πως πρόκειται μια πολιτική που εφαρμόζεται απ’ άκρη σ’ άκρη σε ολόκληρη της ΕΕ και θυσιάζει τις ανάγκες των εργαζομένων, την ίδια τους τη ζωή για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Μια πολιτική της οποίας τα τραγικά αποτελέσματα είδαμε για άλλη μια φορά και στη χώρα μας πριν από 22 ημέρες με το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη.

Παράλληλα, ανέφερε: «Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της εργατικής τάξη και του λαού της Γαλλίας, όπως και οι αντίστοιχες που έγιναν και στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες ενάντια στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική, δείχνουν τη δύναμη των εργαζομένων, δείχνουν τι μπορεί να πετύχει ο λαός όταν οργανώνεται και αγωνίζεται για την ικανοποίηση των δικών του σύγχρονων αναγκών.  Υπογράμμισε πως οι κινητοποιήσεις του λαού της Γαλλίας έκαναν κουρελόχαρτα αντεργατικούς νόμους, άντεξαν απέναντι στην κατασυκοφάντηση, στην τρομοκρατία και στην βίαιη καταστολή της "δημοκρατικής" κατά τ’ άλλα κυβέρνησης Μακρόν, που κάποιοι και στη χώρα μας θαυμάζουν!»

Κλείνοντας, έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στην εργατική τάξη και στον λαό της Γαλλίας εκφράζοντας την στήριξη των εργαζομένων του νησιού στον αγώνα και στις διεκδικήσεις των αδελφών μας εργατών της Γαλλίας σημειώνοντας πως ο αγώνας τους είναι αγώνας ολόκληρης της εργατικής τάξης και στη χώρα μας.
Τέλος, ευχήθηκε καλή επιτυχία στην απεργία της 23 Μάρτη: «Νίκη στους εργαζόμενους της Γαλλίας!»

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ