Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΕΚΚ: Καταγγελία για εργατικό ατύχημα σε ξενοδοχείο της Ν. Κέρκυρας (video)

εργατικό ατύχημα
22 Μαρτίου 2023 / 14:02

Πελάης: «Οι εργοδότες επιχειρούν με τα λιγότερα δυνατά χέρια να βγάλουν τον περισσότερο όγκο εργασίας»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ακόμη ένα εργατικό ατύχημα ήρθε εις γνώσιν του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας. Το περιστατικό, που είχε ως αποτέλεσμα μια καμαριέρα να σπάσει το χέρι της και να τραυματιστεί στα πλευρά της, συνέβη χθες σε ξενοδοχείο της νότιας Κέρκυρας, όπως κατήγγειλε ο Πρόεδρος του ΕΚΚ Σταμάτης Πελάης.

Σε δηλώσεις του έκανε λόγο για εντατικοποίηση της εργασίας, ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν, καλώντας τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν τέτοιου είδους περιστατικά στη διοίκηση του ΕΚΚ, προκειμένου να παρεμβαίνει για την αποφυγή εργατικών ατυχημάτων.



«Όπου υπάρχει εντατικοποίηση της δουλειάς, πίεση, όπου η εργοδοσία προσπαθεί με ελάχιστο προσωπικό να βγάλει μεγάλο όγκο δουλειάς, να το καταγγέλλουν άμεσα, προκειμένου να παρεμβαίνουμε και να σταματούν αυτοί οι ρυθμοί και να μπορέσουμε να προλάβουμε κι άλλα ατυχήματα», δήλωσε ο ίδιος. Όπως είπε, ανάλογο περιστατικό με τραυματισμό καμαριέρας συνέβη και πέρσι στο ίδιο ξενοδοχείο, επισημαίνοντας ότι οι εργοδότες επιχειρούν με τα λιγότερα δυνατά χέρια να βγάλουν περισσότερο όγκο εργασίας.

«Συνέπεια όλου αυτού του πράγματος και της ασύδοτης δράσης των εργοδοτών, ήταν χθες να έχουμε άλλο ένα εργατικό ατύχημα στα ξενοδοχεία και μάλιστα σε ξενοδοχειακή μονάδα που και πέρσι, κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου, είχαμε εργατικό ατύχημα, σε καμαριέρα με τον ίδιο σχεδόν τρόπο που έγινε και φέτος. Καμαριέρα λοιπόν, ανεβαίνοντας ψηλά εκεί που δεν θα έπρεπε για να καθαρίσει, έπεσε έσπασε το χέρι της. Έχει χτυπήσει και στα πλευρά και βρίσκεται σε μια κατάσταση που προφανώς δεν είναι η καλύτερη για την υγεία της αλλά δεν είναι και καλύτερη για την σεζόν, η οποία γι’ αυτήν σταματάει πρόωρα.

Καταγγέλλουμε τη συμπεριφορά της εργοδοσίας αυτής που είναι επανειλημμένη που βεβαίως δεν είναι μόνο του ξενοδοχείου αυτού, αλλά και άλλων ξενοδοχειακών και άλλων τουριστικών επιχειρήσεων και γενικότερα άλλων επιχειρήσεων που δεν λαμβάνουν μέτρα προστασίας των εργαζομένων», ανέφερε ο κ. Πελάης.

Παρέμβαση ΕΚΚ

Όπως είπε, πριν λίγες ημέρες, το ΕΚΚ, ύστερα από καταγγελία εργαζομένων σε εταιρεία σιδηροκατασκευών στα Βασιλάτικα, όπου τους ζητήθηκε να στήσουν ένα οίκημα, έκανε παρέμβαση στην εργοδοσία, προκειμένου να προστατέψει το προσωπικό από ενδεχόμενο κίνδυνο.

«Ξεκινάει μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά, στην οποία οι εργαζόμενοι πρέπει να οργανωθούν και να συντονιστούν, διότι εδώ δεν κινδυνεύει μόνο το εισόδημά μας, κινδυνεύει και η ίδια μας η ζωή και η σωματική μας ακεραιότητα», επισήμανε ο κ. Πελάης.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ