Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκίνησε επίσημα η σεζόν της κρουαζιέρας στο λιμάνι της Κέρκυρας

Κρουαζιέρα
22 Μαρτίου 2023 / 11:55

Ήδη τα πρώτα δυο κρουαζιερόπλοια έχουν αφιχθεί στο νησί - Πολύ καλές οι πληρότητες

ΚΕΡΚΥΡΑ. Mε καλούς οιωνούς έγινε η επίσημη πρώτη της κρουαζιέρας για το 2023 στο λιμάνι της Κέρκυρας. Ήδη τα πρώτα δυο κρουαζιερόπλοια έχουν αφιχθεί στο νησί με το «Viking Sky», δυναμικότητας 930 επιβατών, να μεταφέρει συνολικά 891 άτομα επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις για τις υψηλές πληρότητες που θα χαρακτηρίσουν τη φετινή χρονιά.

Με την άφιξη του μικρού κρουαζιερόπλοιου, «Arethusa», το βράδυ της Τρίτης εγκαινιάστηκε η φετινή τουριστική περίοδος της κρουαζιέρας στο λιμάνι της Κέρκυρας. Το «Arethusa», μήκους 60 μέτρων και δυναμικότητας 50 επιβατών, έφτασε στις 9.30 μ.μ., ενώ θα αναχωρήσει σήμερα στις 3.30 το μεσημέρι με προορισμό το λιμάνι της Πάτρας.

Με 891 επιβάτες

Παράλληλα στο λιμάνι της Κέρκυρας, έδεσε σήμερα το πρωί το μεγάλο κρουαζιερόπλοιο «Viking Sky», μήκους 228 μέτρων και 29 μέτρων πλάτος, μεταφέροντας 891 επιβάτες.

Το κρουαζιερόπλοιο θα παραμείνει μέχρι τις 5 το απόγευμα. Όπως τόνισε στην «Ε» ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΚΕ Σπύρος Ζερβόπουλος, η κρουαζιέρα για φέτος ξεκίνησε με πολύ υψηλές πληρότητες, το οποίο αποτελεί ένα καλό στοιχείο για τη νέα σεζόν.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο της «Ε»

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ