Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βράβευση Δήμου Βόρειας Κέρκυρας στη Verde Tec για τις επιδόσεις του στην ανακύκλωση

Verde Tec
21 Μαρτίου 2023 / 17:10

Mέσα σε τρία χρόνια κατάφερε από το 0% να ξεπεράσει το ποσοστό 13%

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια ακόμη τιμητική διάκριση για τον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας  και τις πρακτικές του για το περιβάλλον. Στην 5η έκθεση της Verde Tec που πραγματοποιήθηκε 17-19 Μαρτίου  στο Mec Παιανίας, βραβεύτηκε στην απονομή των βραβείων Green Awards 2023  για τις επιδόσεις του στην ανακύκλωση καθώς μέσα σε τρία χρόνια κατάφερε από το 0% να ξεπεράσει το ποσοστό 13%.

Τα στατιστικά στοιχεία, αναλυτικά, παρουσίασε ο οικονομολόγος –στατιστικολόγος Θεόδωρος Βώρος.

Στη βράβευση εκπροσώπησαν το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας  οι Αντιδήμαρχοι: Κυκλικής οικονομίας Περιβάλλοντος, Κοινωνικής πολιτικής και Δημοσίων Σχέσεων Σπυριδούλα Κόκκαλη και Καθαριότητας, μηχανολογικού εξοπλισμού και πολιτικής προστασίας Θεοφάνης Σκέμπρης, οι οποίοι παρέλαβαν και το βραβείο από τον Νίκο Παπαδάκη - Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, Αντιπρόεδρο του ΕΔΣΝΑ.

Σημειωτέον ότι η έκθεση VERDE TEC αποτελεί το απόλυτο σημείο συνάντησης για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος, την κυκλική οικονομία και τις έξυπνες πόλεις ανεβάζοντας τον πήχη ακόμη ψηλότερα στην προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος.
Ενώ σημαντική είναι η ανταλλαγή επιστημονικής πληροφόρησης και τεχνογνωσίας, η καινοτομία και η έρευνα που αναδεικνύονται  μέσα από workshop και ημερίδες, με συμμάχους το επιχειρείν, τους Δήμους, τις Περιφέρειες, τους επιστημονικούς φορείς και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.