Σάββατο 13.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Καλλιτεχνικός Σύλλογος Αη Μαθιά μετά από 6 χρόνια, ξανατραγούδησε στην Αθήνα

Καλλιτεχνικός Σύλλογος Αη Μαθιάς
21 Μαρτίου 2023 / 11:16
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Το ζεστό χειροκρότημα των θεατών σε κάθε τραγούδι και χορό ήταν ένδειξη και απόδειξη της μεγάλης επιτυχίας της εκδήλωσης αυτής

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Σάββατο 18.03 o Καλλιτεχνικός σύλλογος Αη Μαθιά συμμετείχε σε συνδιοργάνωση με την Ενορία Αγίου Νικολάου Φιλοπάππου Αθηνών σε επετειακή εκδήλωση για την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα. Είχαν περάσει ακριβώς 6 χρόνια από τότε που οι χορωδοί του συλλόγου βρέθηκαν στην Αθήνα για σειρά εμφανίσεων, αρχικά στον Δήμο Αλίμου, και κατόπιν στον κινηματογράφο Αλκυονίς σε αφιέρωμα στην μουσική του Σπύρου Σαμοϊλη όπου τότε βρέθηκαν στην σκηνή και  με την  Ελένη Βιτάλη. Την φορά αυτή τα τμήματα του συλλόγου ( Παραδοσιακό –Χορευτικό – Μικτή χορωδία) βρέθηκαν στην πρωτεύουσα σε μια κατάμεστη αίθουσα της οδού Ζωοδόχου πηγής στα Εξάρχεια παρουσιάζοντας ένα απαιτητικό Μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, όπου τα Επτανησιακά μουσικά ακούσματα συνάντησαν μέσω των μουσικών και Χορωδών   της Χορωδίας του Ιερού ναού Αγίου Νικολάου Φιλοπάππου  τα μουσικά ακούσματα της υπόλοιπης Ελλάδας και της Μικρά Ασίας.Ήταν μια ιδιαίτερα όμορφη και επιτυχημένη μουσικοχορευτική βραδιά όπου το Παραδοσιακό - και η Μικτή Χορωδία του συλλόγου συνεπικουρούμενοι από ένα μικρό χορευτικό τμήμα παρουσίασαν πρόγραμμα με πυρήνα την Επτανησιακή, Κερκυραϊκή και Αγιομαθίτικη μουσική παράδοση.Το μουσικό αντάμωμα του άλλου άκρου του Ελληνισμού - της Μικράς Ασίας – αλλά και της Ηπειρωτικής και Αιγαιακής Ελλάδας παρουσιάστηκε με άριστο τρόπο από τους μουσικούς και την Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Φιλοπάππου. Το ζεστό χειροκρότημα των θεατών σε κάθε τραγούδι και χορό ήταν ένδειξη και απόδειξη της μεγάλης επιτυχίας της εκδήλωσης αυτής. Και τα τρία τμήματα του Καλλιτεχνικού παρουσίασαν με αρτιότητα και ποιότητα τα προγράμματά τους.
 

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.