Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αγωνιστικό κάλεσμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού

Δημοτικό συμβούλιο
20 Μαρτίου 2023 / 09:14
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Εργατικό Κέντρο, ΟΓΕ Κέρκυρας και Κέρκυρα 180 καλούν στη συνεδρίαση της Δευτέρας στις 19:30

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την αντίδρασή τους θα δείξουν απόψε τα σωματεία με την παρουσία τους στο Μον Ρεπό, όπου θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση του νερού. 

Αγωνιστικό κάλεσμα έχει απευθύνει το Εργατικό Κέντρο, η ΟΓΕ Κέρκυρας αλλά και η δημοτική παράταξη «Κέρκυρα 180».

Η "Κέρκυρα 180" αναφέρει μεταξύ άλλων στο κάλεσμά της:  «Καλούμε όλα τα σωματεία, συλλογικότητες και κάθε ελεύθερο πολίτη την Δευτέρα 20 MAPTIOY 19:30 στην αίθουσα συνεδρίασεων του Μον Ρεπό.

Θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. «Απόσυρση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την ιδιωτικοποίηση του νερού»
2. «Ψήφισμα προς την Κυβέρνηση Μητσοτάκη για άμεση αναστολή όλων των πλειστηριασμών κατοικιών, κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και επαναφοράς του νόμου Κατσέλη»

Δεν θα αφήσουμε ένα θεμελειώδες δημόσιο αγαθό όπως το νερό στα χέρια «ιδιωτικών φορέων» που μας έχουν ήδη δείξει τις λαίμαργες προθέσεις τους στο ηλεκτρικό ρεύμα!
Δεν μείνουμε να κοιτάμε τις τράπεζες να συλλέγουν σπίτια ρημάζοντας τις τοπικές κοινωνίες!
 
Η ΟΓΕ

Οι Ομάδες Γυναικών Κεντρικής και Βόρειας Κέρκυρας της ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας) καλούμε τις γυναίκες να δώσουμε μαχητικό «παρών» στην κινητοποίηση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας. 
Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης, με εργατικά σωματεία και συνδικάτα και διεκδικούμε:
· Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
· Έξω οι εργολάβοι, κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο νερό και τη διαχείρισή του.
· Φτηνό, επαρκές και ποιοτικό νερό. Άμεση μείωση όλων των τιμολογίων, κυρίως σε ανέργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους.
· Καμία διακοπή νερού για χρέη σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες.



ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.