Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η κωμική όπερα «The Beautiful Bridegroom», στην Ιόνιο Ακαδημία

The Beautiful Bridegroom
18 Μαρτίου 2023 / 13:27
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Σε πρώτη εκτέλεση στην Ελλάδα - Παρασκευή 24 Μαρτίου στις 8:00 μ.μ. στην Ιόνιο Ακαδημία

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο πλαίσιο του 3ου κύκλου εορτασμών των 30 χρόνων από την ίδρυση του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, ο τομέας Μονωδίας παρουσιάζει σε πρώτη εκτέλεση στην Ελλάδα την κωμική όπερα “The Beautiful Bridegroom” του αμερικανού συνθέτη Dan Shore, καθηγητή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης. Η όπερα χαιρετίστηκε ως “ένα μικρό αριστούργημα” από τον βραβευμένο με Πούλιτζερ συνθέτη David Del Tredici, ενώ το 2009 κέρδισε τον Διαγωνισμό Όπερας Δωματίου του National Opera Association.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 24 Μαρτίου στις 8:00 μ.μ. στην Ιόνιο Ακαδημία.

Μέχρι σήμερα, η όπερα έχει παρουσιαστεί σε πολυάριθμα πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών όπως το New England Conservatory (πρεμιέρα), το Midwest Institute of Opera, το Georgia State University, το Southeastern Louisiana University κ.α.

Στην παρουσίαση, που προετοιμάζει ο τομέας Μονωδίας θα συμμετάσχουν φοιτητές και διδάσκοντες του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, υπό την διδασκαλία της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Ρόζας Πουλημένου. Στο πρότζεκτ θα συμμετάσχει επίσης μέσω του προγράμματος Fulbright, η επισκέπτρια καθηγήτρια του Florida Gulf Coast University, Helen Tintes, η οποία θα διδάσκει αυτό το εξάμηνο αμερικάνικη όπερα και μουσικό θέατρο στο ΤΜΣ.

Terentia: Rosa Poulimenou
Madame Kirsten: Helen Tintes
Pernille: Elpida Zavitsanou
Leonora: Eva Kargiofili
Laurentia: Danai Kalpaki
Von Frauenliebe: Margarita Stadler
Σκηνοθεσία: Adam Panagiotis
Κοστούμια: Penelope Mamalou
Μουσική διεύθυνση: Vagelis Stavropoulos
Πιάνο: Dimitra Kokkinopoulou
Vag Stavropulos: Music Director
Dimitra Kokkinopoulou: Piano
Poster: Akis Kalmoukis

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.