Σάββατο 18.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Γκίκα – Τουρνά για την πολιτική προστασία

Γκίκας
17 Μαρτίου 2023 / 18:26
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Σύμφωνα με τον κ. Τουρνά, το Πυροσβεστικό Σώμα θα ενισχυθεί με 2.500 εποχιακούς πυροσβέστες για την φετινή αντιπυρική περίοδο, ενώ στον προγραμματισμό του Υπουργείου βρίσκεται η πρόσληψη 500 μόνιμων Πυροσβεστών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας Στ. Γκίκας με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ε. Τουρνά. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο βουλευτής ενημερώθηκε αρχικά για την προετοιμασία της Υπηρεσίας για την αντιπυρική περίοδο, ιδιαίτερα για την Κέρκυρα και τα Ιόνια Νησιά.

Επιπλέον ενημερώθηκε για την υλοποίηση του νόμου για τη δημιουργία Εθνικού Μηχανισμού Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης «Θεοφάνης Ερμής Θεοχαρόπουλος», τον οποίο εισηγήθηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον κ. Τουρνά, το Πυροσβεστικό Σώμα θα ενισχυθεί με 2.500 εποχιακούς πυροσβέστες για την φετινή αντιπυρική περίοδο, ενώ στον προγραμματισμό του Υπουργείου βρίσκεται η πρόσληψη 500 μόνιμων Πυροσβεστών εντός του 2023.

Επίσης, το Φθινόπωρο του 2023 θα ξεκινήσει η λειτουργία της Σχολής Αρχιπυροσβεστών.

Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε και στο Εθνικό Πρόγραμμα Πολιτικής Προστασίας «ΑΙΓΙΣ» ύψους 1,7 δις Ευρώ, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης της Ελληνικής Πολιτικής Προστασίας που έχει υλοποιηθεί έως σήμερα. Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, αναμένεται να παραδοθούν έως το τέλος του χρόνου βαρέα και λοιπά οχήματα, τα οποία θα ενισχύσουν την επιχειρησιακή δυνατότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας.

Τέλος, αναφορικά με τον Εθνικό Μηχανισμό Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης που αφορά στο χερσαίο χώρο, ο Υφυπουργός ενημέρωσε τον κ. Γκίκα ότι προχωρούν οι διαδικασίες για το μεταβατικό στάδιο, το οποίο προβλέπει τη διενέργεια διαγωνισμού για την μίσθωση υπηρεσιών εναέριας έρευνας και διάσωσης.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.