Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επικίνδυνο «έρεβος» στη διασταύρωση Σιδαρίου προς Βελονάδες

Σιδάρι
17 Μαρτίου 2023 / 11:35

Ανοικτό το φρεάτιο με τα καλώδια εκτεθειμένα - Ζορμπάς: «Εχει ξεκινήσει εργολαβία, σε λίγες μέρες θα αποκατασταθεί η προβληματική καλωδίωση»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Βαθύ σκοτάδι, επικίνδυνο για τους οδηγούς, επικρατεί στη διασταύρωση Σιδαρίου και για απόσταση περίπου 1000m με κατεύθυνση προς Βελονάδες, όπου οι βλάβες στον φωτισμό του δρόμου είναι συνεχείς.
Κάτοικοι διαμαρτύρονται στην "Ε", ότι έχουν ενημερώσει επανειλημμένα τους αρμόδιους και τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας και όπως λένε χαρακτηριστικά «κάθε φορά είναι σαν να το ακούν πρώτη φορά...
Το παράδοξο είναι ότι εδώ και δύο χρόνια τα φώτα φτιάχνονται τον Μάιο και χαλάνε πάλι τον Οκτώβριο».

Η διασταύρωση, όπως αποτυπώνεται και στις φωτογραφίες, είναι παντελώς αφώτιστη χωρίς καμία ορατότητα με κινδύνους για τη ασφάλεια κατοίκων, επιχειρήσεων και παιδιών που χρησιμοποιούν καθημερινά τον δρόμο.

Όπως καταγγέλλει η αναγνώστρια της "Ε" Αμαλία Γουδέλη, «η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη καθώς τα αυτοκίνητα αυξάνουν μεγάλες ταχύτητες στο συγκεκριμένο σημείο και δεν υπάρχει καμία ορατότητα το βράδυ. Μετά από μεγάλες πιέσεις ήρθαν πριν ενα μήνα άνοιξαν το φρεάτιο στο οποίο γίνεται το βραχυκύκλωμα που προκαλεί τη βλάβη και το έχουν αφήσει εκτεθειμένο με τα καλώδια γυμνά».



Την βδομάδα που έρχεται

«Την εβδομάδα που μας έρχεται, το πρόβλημα θα αποκατασταθεί δια παντός» απαντά στην "Ε" ο αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Κώστας Ζορμπάς. «Γνωρίζουμε το πρόβλημα, το οποίο δεν οφείλεται σε καμμένους λαμπτήρες αλλά στην προβληματική καλωδίωση. Πράγματι, το συνεργείο το είχε "συνεφέρει" κάπως το καλοκαίρι, αλλά με τις πρώτες βροχές, έγινε πάλι βραχυκύκλωμα».

«Δώσαμε προτεραιότητα στο δίκτυο της Νότιας Κέρκυρας, όπου ο ηλεκτροφωτισμός ήταν ανύπαρκος, είτε από καμμένους λαμπτήρες είτε λόγω καλωδίων και αποκαταστάθηκε όλο το δίκτυο μέχρι τον Κάβο.

Στη συνέχεια προχωρήσαμε στην επισκευή του φωτισμού στην Εθνική Παλαιοκαστρίτσας, η οποία είναι ο δρόμος με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Κέρκυρα.

Πλέον ο εργολάβος βρίσκεται στη Βόρεια Κέρκυρα. Ένα τμήμα στους Βελονάδες έχει αποκατασταθεί και την εβδομάδα που έρχεται θα λυθεί ριζικά το πρόβλημα, καθώς είναι σοβαρό και απαιτεί σκάψιμο και αλλαγή καλωδίωσης» δεσμεύτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης.  

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ