Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χρ. Τόμπρου: «650 αδέσποτα έλαβαν κτηνιατρική φροντίδα - 200 υιοθετήθηκαν»

Αδέσποτα
16 Μαρτίου 2023 / 15:22
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Τμήματος Πρωτογενούς Τομέα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στοιχεία για τα έως σήμερα αποτελέσματα του προγράμματος διαχείρισης αδέποτων ζώων, δίνει η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Πρωτογενούς Τομέα, Χρυσούλα Τόμπρου, τονίζοντας ότι το υπό ίδρυση καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς αποτελεί μια ακόμη υλοποίηση δέσμευσης της Δημοτικής Αρχής απέναντι στους πολίτες.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας, μέσω του Τμήματος Πρωτογενούς Τομέα, ανταποκρινόμενος με συνέπεια στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, υλοποιεί κάθε έτος ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης και σίτισης. Ήδη είναι σε εξέλιξη ο έκτος κύκλος διαχείρισης με κτηνίατρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Τμήματος Πρωτογενούς Τομέα, στειρώθηκαν δωρεάν και έλαβαν κτηνιατρική φροντίδα από το 2020 έως και σήμερα 480 αδέσποτοι σκύλοι και για πρώτη φορά, 170 γάτες.

Επισημαίνεται τέλος ότι με την πολύτιμη συνεργασία φιλόζωων εθελοντών και Σωματείων 200 ζώα υιοθετήθηκαν. Έχει αναπτυχθεί για πρώτη φορά δε, ένα δίκτυο με 25 ταΐστρες και ποτίστρες στα όρια του Δήμου μας.

Η Αντιδήμαρχος Χρυσούλα Τόμπρου επισημαίνει:
«Ο τρόπος που φερόμαστε στα ζώα δείχνει το επίπεδο της ανθρωπιάς και του Πολιτισμού μας. Ως δημοτική αρχή, απαντώντας στις ανάγκες που υπάρχουν, δημιουργούμε νέες υποδομές και επιλύουμε χρόνια προβλήματα. Τα στοιχεία που παραθέτουμε παραπάνω αποδεικνύουν και το ενδιαφέρον και τη δουλειά που έχουμε κάνει στον τομέα αυτό, σε συνεργασία με τους φιλόζωους εθελοντές και σωματεία.

Το υπό ίδρυση καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς αποτελεί μια ακόμη υλοποίηση δέσμευσής μας απέναντι στους πολίτες. Συνεχίζουμε δυναμικά, με αμείωτο ενδιαφέρον και αίσθημα ευθύνης».

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.