Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πανελλαδική απεργία σήμερα για την πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών

Απεργία
16 Μαρτίου 2023 / 10:45

Νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία σήμερα για την πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών Χωρίς αεροπλάνα και πλοία η Κέρκυρα. Στις 11 το πρωί η συγκέντρωση στο ΕΚΚ. Την ίδια ώρα προσυγκέντρωση στα Γενικά Λύκεια

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Παραλύει» σήμερα, Πέμπτη, η χώρα από τη νέα πανελλαδική 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ σχετική ομόφωνη απόφαση έλαβε αυτή τη φορά και η ΓΣΕΕ.

Η Κέρκυρα θα είναι πλήρως αποκλεισμένη από αέρα και θάλασσα, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και των ναυτεργατών στην απεργία.
Όπως ανακοίνωσε η Ένωση Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφάλειας Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΝΗΜΑΕΚ) η απεργία ξεκίνησε στις 00.00 και λήγει στις 23:59 τοπική, με το διεκδικητικό πλαίσιο που έχει ανακοινωθεί δημόσια και ειδικότερα για την επίλυση των θεμάτων Ασφάλειας στις Μεταφορές, προτάσσοντας το αίτημα για άμεσες προσλήψεις προσωπικού.

Ακύρωση όλων των πτήσεων

Με ανακοίνωσή τους, η Aegean και η Olympic Air ενημερώνουν ότι είναι υποχρεωμένες να προβούν σε ακυρώσεις του συνόλου των προγραμματισμένων πτήσεων του εσωτερικού και του εξωτερικού δικτύου. Για τους επιβάτες όλων των πτήσεων που επηρεάζονται, παρέχεται η δυνατότητα αλλαγής εισιτηρίων, χωρίς κόστος επανέκδοσης και διαφορά ναύλου.

Δεμένα τα πλοία

Παράλληλα δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια της Κέρκυρας και της Λευκίμμης, μέχρι ώρα 24:00, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ.

ΕΚΚ: Συγκέντρωση στις 11 π.μ.

Ανάλογη απόφαση έλαβε και το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, το οποίο καλεί σε συγκέντρωση στις 11 το πρωί έξω από το χώρο του και σε συλλαλητήριο σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στην απεργιακή συγκέντρωση στο ΕΚΚ, καλούν και οι Ομάδες Γυναικών Κεντρικής και Βόρειας Κέρκυρας της ΟΓΕ.

Προσυγκέντρωση στα Γενικά Λύκεια

Κάλεσμα για συμμετοχή στην πανεργατική απεργία της Πέμπτης απευθύνουν και τα Σωματεία των εκπαιδευτικών της Κέρκυρας, με τον ΣΕΠΕ και την ΕΛΜΕ να καλούν σε προσυγκέντρωση στις 11 το πρωί στα Γενικά Λύκεια. Οι συγκεντρωμένοι, όπως και την προηγούμενη φορά, θα κατευθυνθούν στο ΕΚΚ με πορεία διαμαρτυρίας και θα ενωθούν με τον υπόλοιπο κορμό της κινητοποίησης, προχωρώντας στη συνέχεια από κοινού σε συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης.

Κύρια αιτήματα η άμεση και πλήρη απόδοση των πραγματικών ευθυνών για το δυστύχημα στα Τέμπη, η λήψη ουσιαστικών μέτρων για την πρόληψη του επαγγελματικού κινδύνου, καθώς και των κινδύνων για την ανθρώπινη ζωή στους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους μαζικής συγκέντρωσης.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ