Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρώην Ακταίον: Δεν καταβάλλουν το ενοίκιο μέχρι να αποκατασταθεί το κτίριο

AKTAION
14 Μαρτίου 2023 / 10:03

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αίτημα στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων για την αποκατάσταση των βλαβών που ήρθαν στο φως,

στο πλαίσιο των εργασιών ανακαίνισης του δημοτικού ακινήτου, πρώην Ακταίον, στην Άνω Πλατεία, κατέθεσε η εταιρεία που έχει μισθώσει το χώρο.

Για το λόγο αυτό μάλιστα και μέχρι να επιδιορθωθούν τα στατικά προβλήματα που διαπιστώθηκαν, η εταιρεία σταμάτησε να καταβάλλει το ενοίκιο προς τον Δήμο, ζητώντας να προβεί στην επιδιόρθωσή τους. Υπενθυμίζεται ότι το μηνιαίο μίσθωμα ανέρχεται στις 16.000 ευρώ συν το χαρτόσημο 3,6%.

Ήδη η εταιρεία έχει καταθέσει τεχνική έκθεση στις Υπηρεσίες του Δήμου με τα ευρήματα, ωστόσο όπως τόνισε στην «Ε» ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Παντελιός αυτοψία θα διενεργηθεί και από την Πολεοδομία  για να διαπιστωθούν και από την αρμόδια Υπηρεσία, τα προβλήματα που προέκυψαν.

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, το αίτημα της εταιρείας επεξεργάζεται από το Δήμο, ωστόσο απαιτείται λήψη απόφασης από τα συλλογικά όργανα για περαιτέρω ενέργειες.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία κατέβαλλε εγγυητική ίση με τα μισθώματα ενός έτους, δηλαδή 192.000 ευρώ κατά την υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης τον Ιούλιο του 2022.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ