Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπορεί να κριθεί ο τίτλος σε 7 μέρες για τον Φαίακα

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
09 Μαρτίου 2023 / 16:21
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Θέλει πολύ να επιστρέψει στην Premier Handball ο Φαίακας και έχει δημιουργήσει μια πολύ δυνατή ομάδα που του επιτρέπει να ονειρεύεται ότι η άνοδος δεν είναι μακριά.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Θέλει πολύ να επιστρέψει στην Premier Handball ο Φαίακας και έχει δημιουργήσει μια πολύ δυνατή ομάδα που του επιτρέπει να ονειρεύεται ότι η άνοδος δεν είναι μακριά. Στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 (μετέχει στο Βόρειο Όμιλο), έχει εξαιρετική πορεία, είναι αήττητος και έχει μόνο μια ισοπαλία στα ως τώρα παιγνίδια (με Κύκλωπες στην Αλεξανδρούπολη) ενώ είναι στο βαθμολογικό πίνακα με 23 βαθμούς στη 2η θέση αλλά με ένα ματς λιγότερο (με Κύκλωπες εντός έδρας) από το Κιλκίς που έχει 24, ενώ στην 3η θέση είναι με 22 ο Φοίβος Συκεών. Θεωρούμε ότι θα κερδίσει τους Κύκλωπες και ουσιαστικά θα είναι μπροστά με ένα βαθμό από Κιλκίς και τρεις από Φοίβο.

Μέσα σε επτά μέρες ουσιαστικά παίζει τον τίτλο, αφού 11/3 αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Φοίβο στη Θεσσαλονίκη και μια εβδομάδα αργότερα παίζει εντός έδρας με το Κιλκίς. Στα δυο αυτά ματς θέλει δυο βαθμούς με δυο ισοπαλίες, ή δυο βαθμούς με νίκη επί του Κιλκίς. Με αυτό το συνδυασμό αποτελεσμάτων θα πρέπει να αυτοκτονήσει για να μην πάρει τον τίτλο και την άνοδο και αυτό γιατί έχει κερδίσει στον α΄ γύρο και μέσα στο Κιλκίς και τον Φοίβο Συκεών εντός έδρας και στις περιπτώσεις ισοπαλίας και στα δυο ματς έχει πλεονέκτημα στα μεταξύ τους παιγνίδια.

Υπάρχει βέβαια και στο πρόγραμμα την προτελευταία αγωνιστική το ματς Κιλκίς-Φοίβος που ακόμη και αυτό μπορεί να καθορίσει τον 1ο, αν ο Φαίακας ως 18/3 δεν «καθαρίσει» την υπόθεση τίτλος. Σίγουρα όλα αυτά είναι θεωρητικά, ο καθρέπτης είναι το γήπεδο και η δυναμική των ομάδων σε κάθε ματς.

Τα παιγνίδια που έχουν ως το τέλος οι τρεις ομάδες:    
Φαίακας (23 βαθμοί): εντός έδρας με Κύκλωπες, Κιλκίς, Άρη Θεσσαλονίκης και εκτός με Φοίβο, Φίλιππο Βέροιας, Αρχέλαο Κατερίνης.
ΓΣ Κιλκίς (24 βαθμοί): εντός έδρας με Εκμάθηση, Αλέξανδρο Αξιούπολης, Φοίβο Συκεών και εκτός με Φαίακα, Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης.
Φοίβος Συκεών (22 βαθμοί): εντός έδρας με Φαίακα, Κύκλωπες, Φίλιππο Βέροιας, και εκτός με Αλέξανδρο Αξιούπολης, Κιλκίς

Όλοι οι υπολογισμοί στηρίζονται με το σκεπτικό ότι οι τρεις αυτές ομάδες μόνο στα μεταξύ τους παιγνίδια θα μπορούν να χάσουν βαθμούς και με δεδομένο ότι θα κερδίσουν όλα τα άλλα. Καμιά φορά οι προβλέψεις δεν βγαίνουν, να δούμε στην περίπτωσή μας. Εκτιμούμε ότι ένας σοβαρός Φαίακας μπορεί να κερδίσει ΟΛΑ τα εναπομείναντα παιγνίδια και θα είναι αυτός ο πρωταθλητής και μάλιστα αήττητος, γιατί έχει ποιότητα και είναι η καλύτερη ομάδα ου Ομίλου. Αυτό θα το ξέρουμε ως 30 Απρίλη που ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια