Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μετά από 5 χρόνια η πορεία… του κλειστού στη Λευκίμμη

Νότια Κέρκυρα
08 Μαρτίου 2023 / 12:32
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

"Προπονήσεις στο ανοικτό γήπεδο Νεοχωρίου και αγώνες στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, 45 χιλιόμετρα μακριά ήταν και είναι η σκληρή καθημερινότητα"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έχουμε αναφερθεί στον Πήγασο Ν. Κέρκυρας, ένα σύλλογο που ιδρύθηκε το 2015 με τμήμα μπάσκετ ανδρών και γυναικών και που αυτή τη στιγμή στα τμήματά του υπάρχουν πάνω από 130 παιδιά από τα οποία τα 60 είναι κορίτσια. Κάνει τεράστια προσπάθεια να κρατήσει  ζωντανό το τμήμα και όπως αναφέρει σε δελτίο τύπου…

«Προπονήσεις στο ανοικτό γήπεδο Νεοχωρίου και αγώνες στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, 45 χιλιόμετρα μακριά ήταν και είναι η σκληρή καθημερινότητα. Κι όμως, με συνθήκες του 1940-60 που θυμίζουν μελοδραματική ταινία, δεν το βάλαμε κάτω και όλα αυτά τα χρόνια συνεχίζουμε εντατικά τη δράση μας συμμετέχοντας σε όλα τα πρωταθλήματα βορειοδυτικής Ελλάδας».

Ένα κλειστό γυμναστήριο στη Νότια Κέρκυρα είναι για δεκαετίες όνειρο, ενώ η ανάπτυξη του βόλεϊ στην Λευκίμμη στην δεκαετία του 1980 με τη δημιουργία του Ομίλου Πετοσφαίρισης  Λευκίμμης Αρχίλοχος (ΟΠΛΑ), που έκανε προπονήσεις σε ανοικτό γήπεδο και χρειαζόταν 45 χιλιόμετρα να πάει για να δώσει αγώνα εντός έδρας, δεν συγκίνησε κανέναν και το όνειρο παρέμεινε.

Τον Ιούλιο του 2018 η προηγούμενη ΠΙΝ εξήγγειλε το έργο «Ανέγερση Κλειστού Γυμναστηρίου Πολλαπλών χρήσεων Λευκίμμης» με τον Δήμο Νότιας Κέρκυρας τον Δεκέμβριο του 2019 αναλαμβάνει ως φορέας υλοποίησης και όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Πήγασου… «Βρισκόμαστε στον Μάρτιο 2023 και ακόμη έργα δε βλέπουμε». Ζητήθηκε  έγγραφη ενημέρωση για την πορεία του έργου, μετά από πολλές συναντήσεις που έκανε ο Πήγασος γι αυτό και όπως λέει… «Η δημοπράτηση έπρεπε να είχε ήδη πραγματοποιηθεί από το 2021 σύμφωνα με τις τότε συναντήσεις και ενημερώσεις».

Η πλευρά του Δήμου την Τρίτη 73/2023 με έγγραφο που υπογράφει ο Δήμαρχος κ. Λέσσης αναφέρει τα εξής:

Το έγγραφο που εστάλη 7/3/2023

Ενημερωτικό  δελτίο για την πορεία του κλειστού γυμναστηρίου

Ενέργειες που έχουν υλοποιηθεί και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης

1) Έγινε αίτηση προς την ΠΙΝ για μεταφορά του έργου στο Δήμο η οποία και πραγματοποιήθηκε.

2) Ενημέρωση Αρχιτεκτονικών Μελετών και σύνταξη Τοπογραφικού και Διαγράμματος δόμησης, σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία.

3) Αποστολή και έγκριση των Μελετών από την ΓΓΑ η οποία θεώρησε τις μελέτες.

4) Έγκριση Αρχιτεκτονικής  μελέτης από την αρμόδια επιτροπή.

5) Έγκριση Μελέτης από την Αρχαιολογική υπηρεσία και άδεια εκσκαφής για την ανέγερση του έργου

6) Εκπόνηση και έγκριση Περιβαντολογικής Μελέτης

7) Έγκριση παρεκκλίσεων όρων δόμησης από το ΣΥΠΟΘΑ μετά από σύμφωνη γνώμη της Υπηρεσίας Δόμησης.

8) Ανάθεση και επικαιροποίηση του συνόλου των Μελετών και Τευχών δημοπράτησης.   

9) Διόρθωση Συμβολαίου.

10) Υποβολή για προέγκριση οικοδομικής άδειας.

Και  απομένουν, η οριστική έκδοση της οικοδομικής άδειας προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία του διαγωνισμού για ανάθεση κατασκευής του έργου.

Ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας
Κώστας Λέσσης

Το Σαββατοκύριακο θα φιλοξενήσει ο Πήγασος μια μεγάλη μορφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ, την κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια του μπάσκετ, την Εβίνα Μάλτση, η οποία από κοντά θα δει τον άθλο που έχει πετύχει ο Πήγασος, αλλά και την κατάντια της ανικανότητας για να φτιαχτεί ένα έργο πνοής για τη νεολαία. Ένα έργο που μετά από 5 χρόνια εξαγγελίας βρίσκεται ακόμη σε «γραφειοκρατικό στάδιο».

Και συμπληρώνουμε ότι δεν είναι το μόνο που είναι «στον πάγο». Πέρσι ο κ. Λέσσης υποσχέθηκε σε μαθητικούς αγώνες στίβου, που έγιναν στο γήπεδο της Λευκίμμης ότι φέτος θα γίνουν σε ταρτάν (η χρηματοδότηση υπάρχει, αλλά για το έργο ούτε φωνή, ούτε ακρόαση). Υπάρχει χρηματοδότηση για το γήπεδο του Αγ. Νικολάου, για εξέδρα στο γήπεδο Πετριτή (ώστε η ομάδα να παίζει στην έδρα της και όχι 35 χιλιόμετρα μακριά) και γι αυτά, ούτε φωνή ούτε ακρόαση. 

Χρηματοδοτήσεις για αθλητικά έργα στο νησί δίνονται, η ικανότητα όμως να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να υλοποιηθούν ΔΕΝ υπάρχει.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια