Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο για το ΕΑΚΚ

ΠΟΛ. ΣΥΛ. ΓΑΡΙΤΣΑΣ «ΤΟ ΑΛΣΟΣ»
07 Μαρτίου 2023 / 16:02
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η συγκέντρωση συζήτηση για τον ΕΑΚΚ της Κέρκυρας στο εργατικό κέντρο με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαρίτσας «το Άλσος», δείχνει ότι το πρόβλημα των αθλητικών υποδομών στο νησί μας και ειδικά του ΕΑΚΚ απασχολεί όχι μόνο τους αθλητικούς φορείς, αλλά την κοινωνία γενικότερα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η συγκέντρωση συζήτηση για τον ΕΑΚΚ της Κέρκυρας στο εργατικό κέντρο με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαρίτσας «το Άλσος», δείχνει ότι το πρόβλημα των αθλητικών υποδομών στο νησί μας και ειδικά του ΕΑΚΚ απασχολεί όχι μόνο τους αθλητικούς φορείς, αλλά την κοινωνία γενικότερα. Το ότι εκεί βρέθηκαν και άλλοι φορείς, δείχνει ότι το θέμα απασχολεί όλη την κοινωνία πλέον του νησιού μας, η επιεικώς απαράδεκτη κατάσταση στο επικίνδυνο ΕΑΚΚ περνάει απαρατήρητοι μόνο από τους «κυβερνητικούς» και την ΕΔ/ΕΑΚΚ η οποία σχεδόν τέσσερα χρόνια είναι απούσα, ενώ αθλητικοί φορείς, κοινωνικοί φορείς, προπονητές, αθλητές, γονείς, βιώνουν τριτοκοσμικές καταστάσεις στο εγκαταλελειμμένο ΕΑΚΚ.
Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει αναδείξει πολλές φορές το πρόβλημα των αθλητικών υποδομών στο νησί και θα συνεχίσει να το κάνει, ενώ τις επόμενε μέρες θα αναδείξει και ειδικά θέματα στο ΕΑΚΚ, γιατί πρέπει να δούμε κομμάτι κομμάτι κάθε γωνιά αυτού του Αθλητικού Κέντρου που είναι ντροπή για την Κέρκυρα και τη νεολαία.
Την ερχόμενη Δευτέρα θα έχουμε μια πιο εξειδικευμένη συγκέντρωση για το ΕΑΚΚ στο Πνευματικό κέντρο Γαρίτσας και εκεί θα μπορούν τα αθλητικά σωματεία να διαμορφώσουν ψήφισμα για τις ανάγκες τους στο ΕΑΚΚ.
 
Η ενημέρωση του Πολιτιστικού Συλλόγου
 
Στην χθεσινή συζήτηση 96/3/2023) εργασίας για το Ε.Α.Κ. που πραγματοποιήθηκε στο εργατικό κέντρο, αθλητικοί φορείς, εκπρόσωποι των εργαζομένων στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, η Ένωση Γονέων, σύλλογοι γυναικών, πολιτιστικοί σύλλογοι και εκπρόσωποι δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων που συμμετείχαν, συμφώνησαν στην σύνταξη ψηφίσματος το οποίο θα δοθεί στην Δημοτική, στην Περιφερειακή αρχή, στα πολιτικά κόμματα, και στην κυβέρνηση μέσω του υφυπουργού κ. Αυγενάκη. 
Η τραγική και επικίνδυνη κατάστασή του αθλητικού κέντρου, χρήζει άμεσης αποκατάστασης των προβλημάτων σε κτηριακές εγκαταστάσεις, προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού και άμεση πρόσληψη των απαραίτητων για την λειτουργία, υπαλλήλων. 
Ο αθλητισμός είναι δικαίωμα του πολίτη και υποχρέωση της πολιτείας.
Καλούμε τον κάθε συμπολίτη να το διεκδικήσει.
Προσκαλούμε τους αθλητικούς συλλόγους και τους αθλητικούς παράγοντες την Δευτέρα το απόγευμα 13/3 και ώρα 19:30 στο πνευματικό κέντρο της Γαρίτσας απέναντι από την εκκλησία της Αγίας Τριάδος για να συνδιαμορφώσουμε το ψήφισμα και τις ανάγκες των αθλητικών σωματίων και του ΕΑΚ Κέρκυρας.
Στην συνάντηση θα είναι μόνον αθλητικοί παράγοντες.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια