Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας για την τραγωδία στα Τέμπη

Τέμπη
07 Μαρτίου 2023 / 15:49

«Είναι αδιανόητο στην εποχή που ζούμε να μην υπάρχει δικλείδα ασφαλείας, ούτως ώστε να αποφεύγονται τέτοιου είδους δυστυχήματα»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ομόφωνο ψήφισμα εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Σύσσωμο το  Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων εκφράζει τη βαθιά του λύπη για το θάνατο αθώων συμπολιτών μας στο τραγικό δυστύχημα που συνέβη στις 28 Φεβρουαρίου 2023 στα Τέμπη. 

Η μεγάλη αυτή τραγωδία έχει προκαλέσει βαθιά οδύνη, οργή και αγανάκτηση στην ελληνική κοινωνία.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στους οικείους των αθώων θυμάτων του πολύνεκρου αυτού συμβάντος. Απαιτούμε να διερευνηθούν εξονυχιστικά και σε βάθος όλοι οι λόγοι και τα αίτια που βύθισαν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία στο πένθος και στέρησαν από συνανθρώπους μας, κυρίως νέα παιδιά, το υπέρτατο αγαθό της ζωής.

Η ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων στις σιδηροδρομικές μεταφορές δεν πρέπει να γίνεται θυσία για τα κέρδη εταιριών. Να μην υπάρξει κανενός είδους συγκάλυψη.

Είναι αδιανόητο στην εποχή που ζούμε να μην υπάρχει δικλείδα ασφαλείας, ούτως ώστε να αποφεύγονται τέτοιου είδους δυστυχήματα.
Να παρθούν όλα τα απαραίτητα σύγχρονα μέτρα από την κυβέρνηση για την ασφάλεια των πολιτών και εργαζομένων τόσο των σιδηροδρομικών αλλά και εν γένει όλων των μεταφορών.
Η Ελλάδα πενθεί.
Η Κέρκυρα πενθεί».
 
Το  παρόν ψήφισμα έλαβε αύξοντα αριθμό 5 - 44/6.3.2023

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Δημήτριος Γ. Μεταλληνός