Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Από τραγική συγκυρία στο μοιραίο τρένο η 55χρονη Κερκυραία

Τέμπη
06 Μαρτίου 2023 / 18:11

Κηδεύεται την Τρίτη στις 4 το απόγευμα στους Βιταλάδες

ΚΕΡΚΥΡΑ. Από τραγική συγκυρία βρέθηκε η Κερκυραία Μαρία Μίαρη στη μοιραία αμαξοστοιχία που κόστισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Σύμφωνα με το στενό οικογενειακό περιβάλλον της 55χρονης, η γυναίκα εκείνη την ημέρα κλήθηκε να κάνει συμπληρωματική βάρδια στην επιβατική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, κι ενώ είχε ολοκληρώσει το κανονικό της ωράριο κι επέστρεφε με άλλο τρένο στο σπίτι της στην Αθήνα.

Η κηδεία της άτυχης γυναίκας θα γίνει σήμερα Τρίτη 7 Μαρτίου στις 4 το απόγευμα στον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων στους Βιταλάδες. Η σορός της ταυτοποιήθηκε με την μέθοδο του DNA, στο νοσοκομείο της Λάρισας, ενώ δείγμα γενετικού υλικού λήφθηκε από τον πατέρα της στην Κέρκυρα.

Συμπληρωματική βάρδια

Η 55χρονη σκοτώθηκε στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη εν ώρα υπηρεσίας. Σύμφωνα με το συγγενικό της περιβάλλον, η εκλιπούσα εκείνη την ημέρα, επέστρεφε με άλλο τρένο στην Αθήνα, μετά την λήξη της βάρδιάς της. Ωστόσο ειδοποιήθηκε από την εταιρεία να διακόψει το ταξίδι της και να επιβιβαστεί στην μοιραία επιβατική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη για να κάνει συμπληρωματική βάρδια, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Οι αδερφές της, γνωρίζοντας ότι είχε τελειώσει την βάρδια της, δεν την είχαν αρχικά συνδέσει με το τραγικό συμβάν. Ωστόσο, καθότι δεν απαντούσε στις κλήσεις τους την επόμενη ημέρα, επικοινώνησαν με τον σύζυγό της και ενημερώθηκαν ότι η μικρότερη αδερφή τους, βρίσκονταν ανάμεσα στους επιβαίνοντες της μοιραίας αμαξοστοιχίας.

Στην Κέρκυρα

Οι δυο αδερφές της, όπως και ο σύζυγός της, μετέβησαν άμεσα στη Λάρισα, ενώ γενετικό υλικό για την ταυτοποίηση με τη μέθοδο του DNA έδωσε ο πατέρας της με τη συνδρομή του Κ. Υγείας Λευκίμμης, καθώς ο ίδιος δεν μπορούσε να μεταβεί στη Θεσσαλία, λόγω προβλημάτων υγείας.

Η σορός της 55χρονης μεταφέρθηκε στην Κέρκυρα το απόγευμα της Κυριακής, προκειμένου να τελεστεί η κηδεία της στον τόπο καταγωγής της μητέρας της, στους Βιταλάδες. Στα προσωπικά αντικείμενα που παραδόθηκαν στη οικογένεια ήταν και ο σταυρός της εκλιπούσης. Η 55χρονη με καταγωγή από το Περιβόλι, ζούσε εδώ και πολλά χρόνια στην Αθήνα, στον Γέρακα και εργαζόταν ως ελεγκτής στα τρένα. Υπό κανονικές συνθήκες η Μαρία Μίαρη θα έπιανε ξανά δουλειά το μεσημέρι της Τετάρτης 1η Μαρτίου.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ