Δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις από τον Κεντρικό Δήμο για τις οικονομικά αδύναμες

Δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις από τον Κεντρικό Δήμο για τις οικονομικά αδύναμες

Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους οι ενδιαφερόμενες

06
Μαρτίου / 2023

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης του γυναικείου πληθυσμού για τον καρκίνο του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, και με αφορμή  την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, προχωρά σε συγκεκριμένες ενέργειες ενίσχυσης των οικονομικά αδύναμων γυναικών.

Μετά από πρωτοβουλία της Δημάρχου Μερόπης Υδραίου και σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, θα παρέχεται Έκτακτο Οικονομικό Βοήθημα 200 ευρώ προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τις απαραίτητες προληπτικές γυναικολογικές εξετάσεις (ψηφιακή μαστογραφία, τεστ ΠΑΠ και υπέρηχο).

Για την παροχή του συγκεκριμένου Έκτακτου Οικονομικού Βοηθήματος θα πρέπει οι ενδιαφερόμενες να πληρούν συγκεκριμένα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια αντίστοιχα με αυτά που ισχύουν για την χορήγηση του επιδόματος του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους οι ενδιαφερόμενες είναι:

  1. Φωτοτυπία δελτίου αστυνομικής ταυτότητας
  2. Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος τελευταίου έτους
  3. Ε1 τελευταίου έτους
  4. Ε9
  5. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
  6. Οποιοδήποτε στοιχείο αποδεικνύει την έκτακτη ανάγκη (Ιατρική Βεβαίωση)
  7. ΙΒΑΝ λογαριασμού Τράπεζας
  8. Αίτηση
  9. Προκειμένου για την αποπληρωμή είναι απαραίτητη η προσκόμιση της βεβαίωσης πραγματοποίησης της/των εξέτασης/εξετάσεων.
Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να καταθέτουν τα σχετικά δικαιολογητικά από την ερχόμενη Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023 έως και την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023  στα γραφεία του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων,  που στεγάζεται στον 4ο όροφο της πρώην Νομαρχίας.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 526613 62124 και 26613 62360.